Rapoo KX – egy kompakt méretű, de kényelmes billentyűzet

A kompakt méretű klaviatúrák legnagyobb gondja az, hogy a kényelemből mindig kell áldoznunk valamennyit – néha keveset, néha viszont elég sokat. Ezt a tézist a Rapoo KX-nek viszont sikerült teljesen megdöntenie.

1105_rapoo_kx_3.jpg

A titok nyitja az, hogy a billentyűzet mechanikus gombokkal rendelkezik; vagyis tényleg ugyanolyan, mintha egy asztali klaviatúra kicsinyített verziójáról lenne szó. De ne szaladjuk ennyire előre, hiszen érdemes egy kicsit a külcsínnel is foglalkozni. A Rapoo KX zömök, ennek ellenére nagyon jól néz ki: fedlapja alumínium, a gombok pedig matt felületű műanyagból vannak. Felső részét egy fényes fekete sáv díszíti. A klaviatúra kívülről abszolút prémium kategóriásnak tűnik.

1105_rapoo_kx.jpg

Gombból összesen 66 került rá. Ez előre vetíti, hogy a numerikus részleg hiányzik, ezt leszámítva azonban minden fontos billentyű megvan – igaz, az F gombok nem fizikai gombok, hanem érintésérzékenyek, mint ahogyan a Del és az Esc billentyűket is elég csak megérinteni. Az F gomboknál azt érdemes még tudni, hogy kombinálták őket a multimédiás funkciókkal. A normál gombok teljes méretűek, 4 mm-es leütési úttal rendelkeznek, és felületük is pontosan olyan mértékben döntött, mint a teljes méretű asztali billentyűzeteknél. A dolognak azért nyilván van ára is, mégpedig az, hogy a Rappo KX nem lett olyan lapos, mint más mobil billentyűzetek; ez viszont bőven megéri véleményünk szerint. Természetesen kapunk visszajelzést akkor is, amikor az érintős gombokat nyomogatjuk: a klaviatúra rezgéssel adja tudtunkra, hogy észlelte az érintést.

1105_rapoo_kx_4.jpg

Az érintős és a fizikai gombok egyaránt kaptak háttérvilágítást, ami fehér színű, erőssége pedig két fokozatban állítható. A működéshez szükséges energiát beépített akku biztosítja, amivel töltésenként akár 1 hónapos üzemidőt is el lehet érni. A töltéshez microUSB kábelt használhatunk. A klaviatúra 5 GHz-es frekvencián kommunikál az USB-s vevővel, ami azért jó, mert így kisebb eséllyel fogják egymást zavarni a háztartásban található más vezeték nélküli eszközökkel.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

155399: Rapoo "KX" mechanikus billentyűzet

Címkék: kütyük