Elromlott? Szereld magad!

Ha egy kütyünek valamilyen kisebb problémája van, még nem biztos, hogy azonnal a szervizbe kell rohanni vele; egy csomó olyan hiba van, amit otthon is könnyű szerrel lehet orvosolni. Az viszont majdnem biztos, hogy a sikeres művelethez célszerszámra is szükség lesz, ami pedig nem található minden háztartásban. Logikus persze, hogy azzal a csavarhúzóval, amivel a konnektort szereljük, nem lehet mondjuk a telefon gombját kicserélni, ha elkopott. Szerencsére a Hama többféle szettet is kínál a vállalkozó kedvűek számára!

hama-csh-k-1.jpg

Kezdőknek az 53052-es készletet ajánljuk, amely két egyenes, két keresztélű, három torx és három pentalobe csavarfejet tartalmaz, amelyek méretük alapján elsősorban számítógép és notebook javításakor tehetnek jó szolgálatot. A fejeket egy bordázott, fémből készült markolatba tehetjük, a teljes szetthez pedig egy párnázott tok jár. A fejek rögzítése mágneses elven történik, így kényelmesen és gyorsan lehet őket cserélgetni.

hama-csh-k-2.jpg

A finomabb eszközökhöz és a bonyolultabb munkához viszont inkább a profi, 173298-as szett passzol. Ebben összesen 12 darab fejet találunk (két egyenes, három keresztélű, négy torx, két pentelobe és egy Y típusút), viszont a markolat mellé két műanyagból készült fogókart is kapunk, valamint két olyan kiegészítőt, amelyek a telefonok és tabletek javítását segítik: egyikük egy tapadókorong, amivel a kijelzőt tudjuk megfogni, a másik pedig egy háromszög alakú célszerszám, amivel a kütyü egyes részeit tudjuk elválasztani egymástól az illesztéseknél.

hama-csh-k-3.jpg

Azt viszont ne feledjük: bármennyire is csábítónak tűnik, hogy otthon is meg tudunk szerelni valamit, csak akkor fogjunk neki a munkának, ha biztosan vagyunk a dolgunkban. Hiszen a szervizek nemcsak a javítást végzik el, hanem felelősséget vállalnak arra is, hogy a készülékek a munkát követően is használhatók maradnak.

 

A bejegyzésben szereplő termékek:

53052: univerzális csavarhúzó készlet

173298: univerzális csavarhúzó készlet