Új sokoldalú fotós állvány, ami akár a táskában is elfér

Fotós állványra nemcsak a profiknak lehet szüksége, hanem bárkinek: ha valaki az átlagosnál csak egy picit is jobban szeretne odafigyelni arra, hogy képei az átlagosnál igényesebbek legyenek, ezt a kiegészítőt nem fogja tudni megkerülni. Persze az igények el fognak térni attól, mint amikor egy profi választ: a hobbi fotósok körében a legkeresettebb állványok azok, amelyek a lehető legtöbb funkciót biztosítják a lehető legkisebb tömeg mellett. A Hama Traveller sorozatba tartozó legújabb kütyü ezen feltételeknek pontosan megfelel.

00004290abx.jpg

A 117 BALL fantázianevű állvány mindössze 820 grammos, ennek ellenére akár 4 kg-os tömeget is meg tud tartani – vagyis nemcsak egy sztenderd objektívvel felszerelt fényképezővel használható, hanem bevethető akkor is, ha a gépre nagy zoom átfogású optika kerül. A fényképezőt (vagy az objektívet) szabványos, 1/4-ed colos csavarral lehet rögzíteni a 3D gömbfejhez, amely természetesen minden irányban fokozatmentes mozgatást tesz lehetővé. A vízszintes pozíciót a beépített szintezővel könnyen meg fogjuk találni. A kamera földtől mért magassága már alapesetben is szép nagy tartományban, 35-117 cm között állítható, ha viszont megfordítjuk a tartó rudat, akkor gépünk szinte a földet is súrolhatja.

00004290awx3.jpg

Az állvány nemcsak azért ideális túrázáshoz vagy hosszabb utazásokhoz, mert könnyű (éljen az alumínium!), hanem azért is, mert 35 cm-esre összecsukható, vagyis nem foglal sok helyet a hátizsákban vagy bőröndben.

00004290dex.jpg

Sokoldalúsága révén ráadásul abban is biztosak lehetünk, hogy bármilyen helyzetben megállja a helyét. És ezt szó szerint is vehetjük: lábai egyénileg állíthatók (magasság és szög is), vagyis nem fogunk zavarba jönni akkor sem, ha egyeletlen terepen kell mozdulatlanul tartani a fényképezőt. A gumiból készült tappancsok még csúszós terepen is biztosítják a stabilitást, szélsőséges körülmények esetén pedig (mondjuk erős szélben), súlyozásra vagy lekötésre is van lehetőség.

00004290dex4.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

4290: Hama Traveller „117 Ball” állvány