Töltsd a fényképezőt konnektor nélkül!

Egy fényképezőgép töltőjét az ember a legritkább esetben akarja lecserélni, ezért az utángyártott megoldásoknak leginkább akkor van esélye, ha az eredeti töltő elvész vagy meghibásodik. Pedig e két dolog mellett vannak azért egyéb szempontok is, például az, ha a cseretöltő valamiben többet vagy mást tud nyújtani. Mint mondjuk a Hama Canon és Nikon fényképezők akkumulátorához gyártott töltői, amelyek érdekessége, hogy USB-ről tudjuk őket működtetni.

00081397abx.jpg

Hogy ki szeretne egy ilyen töltők? Szerintünk mindenki, akivel előfordult már, hogy a feledékenységből fel nem töltött akku a nap közepén megadta magát, vagy egyszerűen csak annyit volt használva a gép, hogy az éjjeli töltés dacára sem bírta a strapát. Az USB-s kütyük töltését, például a telefonokét, a gyártók már rég megoldották, hiszen az USB-s akkumulátorok segítségével ma már kis helyen is a telefonok kapacitásának többszöröse lehet a zsebünkben, amit bármikor felhasználhatunk. Egy DSLR-fényképezőt viszont alapesetben nem tudunk egy hordozható akkuval feltölteni! A Hama eszközeit pont azért találták ki, hogy áthidaljuk a problémát: a töltők 5 voltos, 1 amperes csatlakozást igényelnek, és a másik oldalon, az akku felé 8,4 voltos feszültséget adnak le, 500 mA mellett. Ez azt jelenti, hogy a gyári töltőkhöz képes ugyan valamivel lassabb sebességet kapunk, de így is akár már félórányi töltés elegendő energiát juttat az akkuba ahhoz, hogy újabb 100-150 fotót készítsünk. Ez adott esetben „életmentő” lehet.

A Hama négyféle verziót kínál, az egyik a Nikon EN-EL14/14a akkumulátorokhoz jó, a másik három típus pedig a Canon különféle akkuihoz: az LP-E17-hez, LP-E8-hoz és az LP-E6-hoz. Természetesen a műszaki paraméterek mindenben megfelelnek a gyártók előírásainak, így az akkumulátorok a töltés közben biztonságban vannak: a folyamatot egy vezérlőchip az elejétől a végig ellenőrzi.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

81378: USB töltő „Travel” Canon LP-E6

81379: USB töltő „Travel” Canon LP-E8

81397: USB töltő „Travel” Canon LP-E17

81386: USB töltő „Travel” Nikon EN-EL14/14a