Sebességrekorder SDXC-kártya a SanDisktől

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a SanDisk 1 TB-os memóriakártyát fog piacra dobni, a vállalatnak azonban van még más érdekesség is a tarsolyában, mégpedig egy régi-új villámgyors adattároló.

sandisk_extreme_pro.jpg

Szintén SD-kártyáról van szó: az Extreme PRO sorozatba tartozó modellek már eddig sem voltak lassúak, az új 32 illetve 64 GB-os változat viszont még a korábbinál is fürgébb lesz, másodpercenként akár 300 MB-os olvasási sebességet is elérhetünk vele. És a kártya akkor sem sokkal lassabb, ha rögzíteni szeretnénk rá: ebben az esetben 260 MB/s érhető el, vagyis nem nagyon tudunk elképzelni olyan felhasználási területe, ami kifogna rajta. A SanDisk kártyája természetesen a megfelelő jelölésekkel is büszkélkedhet: az UHS-II/U3/Class 10 jelölések egyaránt felkerültek rá. 

Aki a fenti szabványokat ismeri, az persze tudja, hogy az U3-as jelölés 30 MB/s-os sebességnél már jár a kártyának – vagyis ez a garantált minimális sebesség, de a SanDisk Extreme Pro korábbi változatait ismerve nyugodtan állíthatjuk, hogy a gyakorlatban az írási és olvasási sebesség 80-90 százalékát ki lehet használni. A memóriakártyák olvasási és írási sebessége persze erősen függ a használat módjától is: a kártyák gyorsabbak, ha kevés nagy fájllal dolgozunk, és lassabbak, ha sok kicsivel.