Két ötletes GoPro rögzítés

Az akciókamerák között az egyik legelterjedtebbnek a GoPro számít, nem véletlen, hogy ehhez a kamerához készül a legtöbb kiegészítő. A Hama is rengeteg tartozékot gyárt hozzá, ezek közül most kettő olyat mutatunk meg, amelyek a kamera rögzítését segítik.

00004417abx.jpg

 

A mágneses állvány, ahogyan arra neve is utal, akkor használható, ha a GoPrót fém felületre szeretnénk feltenni. A tartó valójában úgy néz ki, mint egy tapadókorong, de nem a vákuum tartja a helyén, hanem a benne lévő erős mágnes. Segítségével fémből készült ablakokra, polcokra, járművekre helyezhetjük el a kamerát nagyon egyszerűen. A GoPro felé a kamerához használt speciális csatlakozó néz. Az állvány hasznos tulajdonsága, hogy nagyon pici: túlzás nélkül állíthatjuk, hogy akár még a zsebben is elfér, hiszen átmérője csupán 5 cm, magassága pedig 3,5 cm.

00004417awx.jpg

A másik újdonság a szintén a specifikus csatlakozóval szerelt 360° sisak pánt, amivel a kamerát szinte minden olyan sisakra fel lehet szerelni, amelyet szellőzővel is elláttak. Ebből adódik, hogy elsősorban a sportok kedvelői számára készült ez a kiegészítő: síeléshez, biciklizéshez vagy akár motorozáshoz is nagyon jó választás, hiszen felvételkészítés közben is mindkét kezünk szabadon maradhat. Ennek a rögzítési megoldásnak az egyik további érdekessége az, hogy az adapter 360 fokban elforgatható. Azt fontos még tudni, hogy az adapter használatára fel kell készülni: a kamerát nemcsak a pántok, hanem erős ragasztó is fogja, amelynek legalább 12 órán át kell „állnia” szobahőmérsékleten a stabil rögzítéshez, mielőtt terepre megyünk.

00004419awx.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

4417: Hama GoPro 5cm mágneses állvány

4419: Hama GoPro 360° sisak pánt

Címkék: kütyük GoPro Hama