Jabra sportfüles hasznos extrákkal

A vezeték nélküli fülhallgatók között speciális helyet foglalnak el azok a kütyük, amelyeket gyártói direkt sportoláshoz fejlesztettek ki. A Jabra Pulse Wireless is ebbe a kategóriába tartozik – és két nagyon hasznos extra funkciót is kínál.

jabra-3.jpg

Aki testmozgás közben is szeret zenét hallgatni, az biztosan tud mesélni arról, hogy az évek során hány fülhallgatót nyűtt már el: a zsinór ráadásul nemcsak sérülékeny, hanem veszélyes is, az izzadság pedig idővel a legmasszívabb műanyagot is szépen kikezdi. A Jabra Pulse Wireless ezeknek a kihívásoknak viszont könnyedén megfelel, hiszen a telefonhoz vezeték nélkül, Bluetoothszal kapcsolódik, nyakpántja pedig szilikonból készült, hogy bírja az izzadságcseppeket. A fülest úgy tervezték, hogy szélsőséges körülmények között is használhassuk: -10 és 55 fokos hőmérsékleti tartományban zokszó nélkül végzi a feladatát, kialakításából adódóan pedig az esőcseppek és a por sem tesznek kárt benne (IP55-ös besorolással rendelkezik). A fülhallgató hallójáratos kialakítású, a tökéletes illeszkedést biztosító párnácskák a környezeti zaj nagy részét kiszűrik. A Jabra Pulse Wireless futás közben sem fog kiesni a helyéről, erről a többféle méretű és formájú, cserélhető „feltétek” gondoskodnak.

jabra-1.jpg

A fülhallgató a Bluetooth 4.0-s szabványt támogatja; maximális hatótávolsága 10 méter. Akár nyolc telefonnal is tudjuk párosítani, amelyek közül szimultán kettő csatlakozhat hozzá. Mivel a Bluetooth kétirányú kommunikációt tesz lehetővé, a zenehallgatás mellett a headset funkció is adott, a hívásokat és a zenelejátszót pedig a zsinóron lévő gombokkal is tudjuk kezelni. Töltésenként 5 órányi zenehallgatásra és 10 napnyi készenlétre számíthatunk.

jabra-2.jpg

A Jabra Sport Pulse igazi érdekessége azonban az, hogy tudja mérni a pulzust és a véroxigén szintet is; az adatokat a telefonon lévő Jabra Sport Life alkalmazásban lehet megnézni, ami olyan további adatokat is megmutat, mint (az életkorunk és testtömegünk valamint a mozgás intenzitása alapján megbecsült) elégetett kalóriák száma, futás közben a megtett távolság, sebesség, stb. Az app és a füles együtt ráadásul nemcsak a mozgás „követésére”, hanem irányítására is kiválóan használható, hiszen folyamatosan a fülünkre tudja mondani az aktuális pulzusszámot vagy akár azt is, hogy hol kellene tartanunk az edzésprogramban.

 

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

156647: Jabra Pulse Wireless fülhallgató