Távirányítós billentyűzet Samsung tévékhez

A Thomson több univerzális távirányítót is gyártott már, amelyek közül most egy igen érdekes példányt mutatunk be. A kütyüről nehéz eldönteni, hogy billentyűzettel egybeépített távirányító vagy távirányítóval egybeépített billentyűzet, az viszont biztos, hogy elsősorban azoknak ajánlható, akik Samsung tévét használnak otthonukban.

00132698awx2.jpg

A hatalmas, nagyjából egy notebook klaviatúra méretű távvezérlő Qwertz kiosztású gombokat kapott, így főleg akkor lesz hasznos társunk, ha a tévének az okos funkcióit is ki szoktuk használni: a gombokkal nemcsak a tévé funkciókat lehet gyorsan elérni, hanem mindenféle szövegeket (pl. webcím vagy keresési kifejezés) is villámgyorsan be tudunk írni. A távirányító rész infrás, és nemcsak a tévét képes vezérelni, hanem a set-top-boxot illetve az erősítőt is kezelhetjük vele, míg a billentyűzet USB-s adapterrel használható, így akár a HTPC irányítása is kiválóan megoldható segítségével. Sőt, akár még egy normál számítógépet is tudunk vele kezelni, mivel egy tapipad is került rá, amivel pedig az egeret lehet helyettesíteni. Az aktuális üzemmódot egy apró LCD-kijelző mutatja, a jobb felső sarokban.

00132698abx.jpg

A Thomson a ROC3506 4in1 univerzális távirányítót elsősorban Samsung tévékhez tervezte, ami abban mutatkozik meg, hogy a gombok között van néhány speciális, amivel a koreai gyártó termékeinek egyedi szolgáltatásait érhetjük el. Ilyen többek között a Smart Hub, a 3D és és a médialejátszó, hogy csak néhányat említsünk közülük. A távvezérlő valamennyi Samsung tévével kompatibilis, de lehet, hogy ehhez programozni is kell. A beállításra nemcsak előre legyártott kódtábla alapján van lehetőség, hanem úgy is, hogy meglévő távirányító segítségével megtanítunk a kütyünek bizonyos funkciókat.

00132698abx4.jpg

A sötétben való használatot segíti, hogy a távirányítóként legfontosabb gombjai (speciális gombok, csatornaváltó, hangerő, stb.) fluoreszkálnak. A távirányító egy szett elemmel hónapokig használható, de van rajta hardveres kikapcsoló gomb is, hogy ha rendszeresen pihentetjük hosszabb ideig, akkor még tovább bírja a strapát. A Thomson univerzális távirányítóját néhány héten belül, kb. 18 000 Ft-os áron lehet majd megvásárolni a műszaki kereskedésekben és áruházláncokban.