Nagyképű, de jól áll neki: 9,7 colos digitális képkeret a Hamától

A digitális fényképezőgépek szinte teljesen kiszorították az analóg változatokat, ami óhatatlanul azzal is jár, hogy egyre kevesebb fotót hívatunk elő, és így az albumok is kezdnek kikopni a családok életéből. A digitális fotózás azonban nem jelenti azt, hogy a képeket most már csak és kizárólag monitoron lehet megnézni: a digitális képkereteket éppen azért találták ki, hogy kedvenc pillanatainkat nap mint nap a szemünk előtt tarthassuk.

00118561awx.jpg

A Hama termékpalettáján többféle digitális képkeretet is találunk, mi most közülük a 97SLB-t választottuk ki, amely egy 4:3-as képarányú, 9,7 colos készülék. A 4:3-as méretarány a profi fotósoknak talán furcsa lehet, mi mégis jó választásnak tartjuk: az okostelefonok valamint, a MILC és a kompakt gépek közül rengeteg használ még ma is ilyen szenzort, de a 4:3-as képarány azért is jó, mert így az nemcsak a fekvő, hanem az álló képek is elég nagy méretben jeleníthetők meg. Akit pedig zavarnak a fekete csíkok, az kérheti, hogy a képkeret a fotókat mindig az LCD-hez igazítsa. A készülék a belépő szinten foglal helyet, ennek ellenére mutatós: nemcsak vékony, hanem műanyag borítása is kellemes látványt nyújt.

00118561dex2.jpg

A 9,7 colos (26,6 cm-es) képátlóhoz 1024×768 pixeles felbontás társul, ami egy ilyen készüléknél bőven elegendő; a 400 nites fényerejével az LCD-panel képe nappali fényben is tökéletesen látható. A 220×184×54 mm-es képkeret memóriakártyáról és USB-s adattárolóról is meg tudja jeleníteni a fotókat, amelyekből akár diavetítést is kérhetünk. A képek kiválogatásakor az adathordozó teljes tartalmát kiválasztatjuk, de kérhetjük akár azt is, hogy a kütyü csak egy adott mappából csemegézzen. A képeret naptár és óra funkciót is kínál.

00118561abx4.jpg

További hasznos extra szolgáltatás, hogy a vezérléshez távirányítót is kapunk; ezt a hálóban tarthatjuk mondjuk az ágy melletti szekrényen, a nappaliban pedig a kanapé mellett, így a képkeretet anélkül irányíthatjuk hogy fel kellene kelnünk kényelmes kis helyünkről.

Az itt bemutatott készüléknek létezik egy 8"-os változata, mely hasonló technikai jellemzőkkel rendelkezik, mint a fenti nagytestvér.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

118561: Digitális képkeret 97SLB, 9,7" Slim, ezüst

118560: Digitális képkeret 8SLB, 8" Slim, ezüst