Hallgass zenét futás közben is!

A klasszikus fülhallgatók sportoláshoz nem éppen a legjobbak, mert az izzadság hamar tönkreteszi a borításukat. Szerencsére a gyártók is rájöttek erre, így egyre több olyan termék van, amit kifejezetten sportoláshoz terveztek. A Thomson Sport Wear 6202 BT is ezek közé tartozik.

thomson_wear_6202.jpg

Egy hallójáratba illeszthető fülhallgatóról van szó, amely nevéből is adódóan Bluetooth összeköttetést használ. Kategóriájában is kicsinek számít, mivel az akkumulátort a gombokat is tartalmazó kezelőben rejtették el – az alacsony, 12 grammos tömeg ellenére viszont a fülhallgató 4 órányi zenehallgatást vagy beszélgetést bír ki tültésenként, készenléti ideje pedig több mint egy hét. A füles a Bluetooth 4.1-es szabvány részeként az A2DP technológiát is támogatja, így nemcsak beszélgetésnél nyújt kiváló hangminőséget, hanem akkor is, ha zenét hallgatunk (a bluetoothos fülhallgatók hangminőségéről éppen pár héttel ezelőtt írtunk röviden).

A fülhallgató előnye, hogy egyszerre akár két eszköz is csatlakozhat hozzá: vagyis ha párosítottuk a telefonnal, de aztán este filmnézéshez a tévével vagy a tablettel párban használjuk, a mobilos kapcsolatra így is emlékezni fog. Sőt, mivel a dolog szimultán megy, akkor is tudjuk rajta fogadni a hívásokat, miközben tévézünk. A Thomson Sport Wear 6206 BT-t természetesen mikrofonnal is ellátták, a rajta lévő gombokkal pedig a hívások alapvető kezelése mellett a zenelejátszást is irányíthatjuk (hangerő, zeneszámok közötti lépegetés, források közötti váltás). A QuickPair funkció révén a készülék bekapcsolás után mindig a korábban vele párban lévő telefonhoz próbál csatlakozni először, így ha a másik kütyü be van kapcsolva, akkor az összeköttetés szinte azonnal felépül.

A hangminőséggel elégedettek lehetünk, és az is teljesen biztos, hogy a fülhallgató mindenki füléhez tud igazodni: a csomagolásban háromféle méretű párnát is találunk. A megfelelő méret kiválasztása nemcsak azért fontos, hogy a fülhallgató futás közben ne essen ki a helyéről, hanem azért is, mert a párnácskák passzív zajszűrés funkciót is ellátnak.

 

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

131978: Thomson Sport Stereo Bluetooth headset (Wear 6202 BT)