Nyaralás előtt: 5 hasznos kiegészítő utazáshoz a Hamától

Teljesen természetes, hogy ma már a nyaralásra is magaddal viszed a mobilod. Kényelmesen szeretnéd használni, és még a sérülésektől is óvnád készülékedet? Akkor mutatunk pár hasznos kiegészítőt.

nyar_nyito.jpg

1. Külső akkumulátor


Kezdjük a sort a powerbankokkal! Sajnos a gyártók nem igen figyelnek arra, hogy az okostelefonok két-három napig is kibírják egyetlen töltéssel, inkább a teljesítményre mennek rá. Ez azt jelenti, hogy aki sokat nyomkodja a telefont, annak gyorsan, még a nap vége előtt lemerül a készüléke: nyaralásnál pedig a nyomkodás garantált. Google Maps, fotózás, becsekkolás Facebookra, a napsütésben pedig a kijelző mindig maximumon van – és akkor még csak pár dolgot említettünk, ami szépen fogyasztja az áramot. A lényeg az, hogy szükségünk lesz egy USB-s töltőre, amivel a mobilt akkor is fel tudjuk tölteni, ha épp nincs áramforrás a közelben. Az akkumulátor akkor is hasznos társunk lehet, ha repülővel utazunk, ilyenkor a tableten üzemidejét növelhetjük meg, hogy több filmet is meg tudjunk nézni. Mi az arany középutat választottuk a 10400 mAh-s, két eszköz töltésére alkalmas verzióval, de a Hama kisebb és nagyobb kapacitású modelleket is árul.

137493: Univerzális USB-s külső akkumulátor, 10400 mAh

nyar_1.jpg

 

2. Tablet tartó, telefont tartó


A táblagépes filmnézés nemcsak repülőn jó ötlet, hanem autóban is – no persze nem a sofőrre gondolunk, hanem a hátsó ülésen utazó gyermekekre, akiket már egy 3-4 órás út alatt is kihívás végig lekötni. Ilyenkor pár mese tényleg nagyon jól jöhet! Ha a tartó multifunkcionális, akkor még a szálláson is hasznát vehetjük – akár esti filmnézésről van szó, akár arról, hogy válaszoljunk pár e-mailre.
És ha már tartó, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a mobil kiváló GPS, ahhoz viszont, hogy kényelmesen és biztonságosan tudjuk használni erre a célra az autóban, szintén kell valamilyen rögzítési lehetőség. Mutatunk is kettőt!

173896: Univerzális autós mobiltartó "Essential" (szélvédőre)

173765: Univerzális autós mobiltartó "Magnet Alu" (szellőzőrácsra)

93792: Tábla PC tartó, univerzális (üvegre)

107874: Tablet és Smartphone asztali tartó (asztalra)

nyar_3.jpg

 

3. Vízálló tok telefonhoz


Nincs is annál jobb, mint hűsölni a tengerben. Ha viszont az egész család a vízben van, akkor ki vigyáz a cuccokra? Ha a törülköző eltűnik, az még nem olyan vészes, a telefont, a kulcsot és a pénzt (bankkártyát) viszont nem ajánlott a híres-neves pamutszéfben hagyni. Egy filléres kiegészítő minden gondunkat megoldja: ha van egy vízhatlan tokunk, amibe az értékes dolgok mind beférnek, és amit a nyakunkba akaszthatunk, máris nyert ügyünk van!

177738: Vízálló telefontok "Outdoor Active" XXL (kék)

vizallo-telefontok-outdoor-active-xxl-meret-kek-3.jpg

 

4. Telefont az állványra


A felső- és csúcskategóriás mobilokkal ma már nagyon jó fotókat lehet készíteni, de néha elkél az állvány; ha csoportképet csinálnánk, vagy gyengébb fényviszonyok között akarunk fotózni a telefonnal, sokkal jobb eredményre számíthatunk, ha van valami, ami biztonságosan tudja megtartani a telefont. Ha van fotós állványunk, akkor csak egy olyan fejre van szükség, amit direkt a mobilokhoz találtak ki:

4351: Smartphone tartó adapter, 1/4"

nyar_2.jpg

 

5. Tok és fólia


Vannak, akik esküsznek a telefon tokra, mások ki sem állhatják; az viszont biztos, hogy a tokban lévő és fóliázott telefonok kisebb valószínűséggel sérülnek meg, ha véletlen leejtenénk őket. A Hama számos mobilhoz kínál méretre gyártott fóliát, de van univerzális verzió is. És a termékpalettán természetesen rengeteg tok is van; ha máskor nem is, akkor a nyaralás időtartamára mindenképpen érdemes ezeket is bevetni. Olcsó kiegészítőkről van szó, amelyek ára már akkor bőven megtérül, ha csak egyetlen egy leejtésnél megvédik a készüléket a nagyobb sérüléstől.

Hama telefontokok

Hama kijelzővédő fóliák

nyar_5b.jpg