Tökéletes egér utazáshoz

A hordozható számítógépek sok mindenben utolérték már az asztali masinákat: átlagos felhasználók számára a teljesítményben nincs különbség, a notebook kijelzők is többnyire jók, és a legtöbb laptop billentyűzete kényelmes hosszabb szövegek gépelésére is. Az egeret azonban a mai napig nem sikerült kiváltani; a tapipad nem pontos, az érintőkijelző pedig sokak szerint kényelmetlen. Így nem is meglepő, hogy a hordozható egerek piaca nagyon népszerű! Szerencsére ma már az olcsó példányok között is van sok olyan, amely remekül használható.

hama_opt_eger_2.jpg

Mi most egy belépő szintű kütyüt mutatunk! A Hama AM-8400 nagyon jó választásnak tűnik: vezeték nélkül kommunikál, vevőegysége pedig egy USB portra csatlakoztatható nano modul, ami akkor sem fog sok vizet zavarni, ha sosem szedjük ki a helyéről. Az egér különösebb extra trükköket nem tud, viszont feladatát tökéletesen ellátja: van rajta két gomb és egy szintén benyomható görgő, optikai érzékelője pedig 1200 DPI-s felbontása képes, ami szinte minden feladathoz elegendő, precíz mozgatást tesz lehetővé. Maximum a játékok szerelmesei lehetnének gondban, de ez az egér nyilván nem nekik szól. Amit külön ki kell még emelni, az az, hogy a tervezéskor az ergonómikus kialakításra is nagy hangsúlyt fektettek a mérnökök. Az egér bal oldalát úgy alakították ki, hogy a hüvelykujjunkat kényelmesen elhelyezhessük rajta, a gumírozott felület pedig csúszásmentes fogást biztosít. Ennek persze az az ára, hogy az egér jobbkezes.

hama_opt_eger_1.jpg

Az AM-8400 AA méretű elemmel működik, az üzemidő egyetlen szettel nagyjából 6 hónap. A hosszú rendelkezésre állást az intelligens vezérlés teszi lehetővé (ha nem használjuk, akkor az egér elmegy „aludni”), ha viszont extra mennyiségű energiát szeretnék spórolni (vagy éppen a táskában visszük valahova az egeret), akkor a fizikai bekapcsoló gombnak is hasznát vehetjük. Az egeret fekete és piros színben is lehet választani.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

134953: Vezeték nélküli optikai egér "AM-8400", fekete

134954: Vezeték nélküli optikai egér "AM-8400", piros