Ezek nélkül az okostelefonos kiegészítők nélkül el ne indulj nyaralni!

Ma már senki nem megy el nyaralni úgy, hogy ne vinne magával fényképezőt, de legalább olyan okostelefont, amivel lehet fotózni is. Hogy ez jó-e vagy sem, azon most nem kezdünk el merengeni, az viszont majdnem biztos, hogy a számolatlan kattintgatás helyett jobb, ha csak kevesebb, de jól megkomponált kép készül. És lehetőleg olyan, amin mindenki rajta van.

00004278awx4.jpg

Sokak szerint a szelfi botokat az egyedül utazóknak találták ki, ami nyilván nem teljesen igaz; egyrészt sokkal kevesebben vannak azok, akik egyedül utaznak, mint azok akik nem. másrészt ha egy csoport fotózza magát, akkor miért kellene, hogy valaki mindig lemaradjon a képről? Nos, aki telefonnal szeretné magát (és társait) lekapni, de nem elég hosszú a keze ahhoz, hogy a teljes Las Vegas-i Strip vagy az Eiffel-torony beférjen a háttérbe, annak ajánljuk a Hama Monopod "Selfie 90" szettet. A 160 grammos szelfi bot összecsukott állapotban csupán 30 centiméteres, de akár 90 centiméterre is kinyújtható.

136189-2.jpg

Van rajta klasszikus, negyedes állványmenetes rögzítés fényképezőgépekhez, egy speciális tartó GoPro kamerákhoz, és egy univerzális tartórekesz okostelefonokhoz is. Ez utóbbi mérete 55 és 82 mm között állítható, így akár az iPhone 6 Plus, a Samsung Galaxy Note 4 vagy az LG G3/G4 is belefér. A Hama SELFIE90 Monopod a markolatnál stabil fogást biztosító, csúszásmentes szivacs bevonattal rendelkezik, de a biztonság kedvéért került rá csuklópánt és karabiner is – a véletlen leejtést és a baleseteket megelőzendő.

4278_2.jpg

A szelfi botnak létezik egy rövidebb verziója is (Monopod "Selfie 50"), amely 18 centiméteres alapállapotból 47 centiméteresre nyitható. Ez természetesen könnyebb is, mint a 90 centis változat (110 grammos), viszont nem jár hozzá a telefontartó, ezért csak sztenderd csavaros rögzítéssel illetve GoPro kamerával használhatjuk – ha mégis szükségünk van a mobilos tartóra, akkor azért külön meg lehet vásárolni azt is. De ez a rövidebb változat elsősorban akkor ajánlott, ha inkább videókat semmint fotókat készítenénk.

5234-1.jpg

A szelfibotokhoz ideális kiegészítő lehet a Bluetooth Smartphone kioldó; alapesetben egyik állvány sem rendelkezik ugyanis ezzel képességgel, mert erre csak telefonoknál van szükség, fényképezőgépeknél vagy videók készítésénél nem. A távkioldó előnye, hogy nagyon apró, így akár nyakban is hordhatjuk. Hatótávolsága 10 méter körüli.

107874-1.jpg

A végére hagytunk még egy nagyon praktikus kis apróságot, egy mini állványt, amely segít abban, hogy akár a táblagépet akár a telefont állított helyzetben is használhassuk az asztalon. Persze több alternatíva is létezik erre a célra, a Hama Tablet és Smartphone asztali tartó azonban verhetetlen, ha kompakt megoldást keresünk: a V alakban szétnyitható karmok összecsukva annyira aprók, hogy akár még zsebre is tehetjük a tartót. A mini állvány minden táblagéppel kompatibilis, viszont a dőlésszög fix, és függ attól is, hogy milyen készüléket használunk éppen. A Hama mini asztali tartója az alapnak számító fekete és fehér mellett vidám színekben, kék, zöld, sárga és piros árnyalatokban is megvásárolható.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

136189: Monopod "Selfie 90" szett

4278: Monopod "Selfie 50"

4351: Smartphone tartó adapter, 1/4"

5234: Bluetooth smartphone távkioldó "Selfie"

107874: Tablet és smartphone asztali tartó

Címkék: kütyük