Ha csak egy töltőt viszel nyaralni, ez legyen az!

Főleg akkor, ha repülővel utazik a család, helytakarékosan kell pakolni – a bőröndök kapacitása sem végtelen, de az esetleges extra költségek és a felesleges plusz kilók miatt sem engedhetjük meg, hogy olyan dolgokat is magunkkal vigyünk, amelyeket végül nem fogunk használni. Helyet azonban nemcsak úgy lehet spórolni, hogy a nem feltétlenül szükséges dolgokat otthon hagyjuk, hanem úgy is, hogy a feltétlen szükséges dolgokból kisebbet vagy kevesebbet viszünk magunkkal. Az egyik remek lehetőség arra, hogy egy pici helyet megtakarítsunk, a kütyüknél, helyesebben a kütyük töltőinél keresendő.

00054190awx.jpg

Egy négytagú családot alapul véve a kiruccanásra jó eséllyel négy okostelefon, egy vagy két táblagép és szintén legalább egy, de inkább kettő notebook is útra kel – töltőstül. Ha több notebook is van a családban, akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy azok csatlakozója nem lesz pontosan ugyanolyan, így nem járható út az, hogy az egyik töltőjét egyszerűen otthon hagyjuk. Viszont az igen, hogy egyiket sem visszük el, és helyette a Hama „ULTRA SLIM” univerzális notebook tápegységet  dobjuk be a bőröndbe. A töltőhöz nyolcféle (cserélhető) fej tartozik, így minden ismert márka készülékét fel lehet vele tölteni. A tápegység 19 és 20 voltos feszültséggel és legfeljebb 4,7 amperes áramerősséggel tud tölteni, ami a ma kapható notebookok szinte mindegyikéhez tökéletesen megfelel (a legegyszerűbben a notebook alján lévő matricán lehet megnézni, a töltési adatokat). A töltő bemeneti feszültsége nemcsak 230, hanem 110 volt is lehet, így az adapter (megfelelő átalakítóval) a világon mindenhol használható. Bónusz, hogy az oldalán egy USB csatlakozó is helyet kapott, így amellett, hogy notebookot töltünk vele, még egy okostelefont vagy egy hordozható akkumulátort is feltölthetünk (az USB port 2,1 amperes).

Fenti töltővel a kimeneti feszültség nem állítható, de természetesen a Hamának van töltője arra az esetre is, ha nemcsak a töltőfejet, hanem a kimeneti feszültséget is állítani kell: a forgalmazó kínálatában 70 és 90 wattos maximális teljesítményű, 15-24 volt leadására képes töltőket is találunk, sőt, még autós verzió is van belőle.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

54190: Univerzális notebook tápegység "Ultra Slim", 90W

12102: Univerzális notebook tápegység 15-24V/70W

12120: Univerzális notebook tápegység 15-24V/90W

 

Címkék: kütyük