Hatékony megoldás forrófejű notebookok hűtésére

Itt a nyár, kezdődik a strandszezon. De aki nem vigyáz, az nemcsak magát égetheti meg a napon, hanem akár notebookját is „megsütheti”. Notebook naptej helyett extra hűtést javaslunk.

00053066awx_1.jpg

A hordozható számítógépek megépítésekor a gyártók arra törekednek, hogy minél kisebb, minél könnyebb gépeket építsenek. A célt általában sikerül elérni, sikerül, azonban sokszor a hűtési rendszer esik áldozatul a méretcsökkentésnek – no nem arról van szó, hogy átlagos körülmények között ne lenne elég az, amit a beépített megoldás tud, az viszont könnyen előfordulhat, hogy nincs benne elég tartalék ahhoz, hogy forróbb napokon, vagy ha sokáig „pörgetjük” a processzort, akkor is megmaradjon a rendeltetésszerű működés. Ez utóbbi alatt mit értünk? Természetesen azt, hogy rengeteg olyan notebook van piacon, amelynek processzora 5-10 perc teljes terhelés után annyira felmelegszik, hogy a gép kénytelen csökkenteni az órajelet, ezzel együtt pedig a rendelkezésre álló teljesítményt is.

00053066awx2_1.jpg

Ennek azonban elejét vehetjük, ha a segítünk a gépnek, és gondoskodunk egy kis extra hűtésről. A Hama Notebook hűtő „Slim” egy kiváló megoldás az ilyen esetekre. A ventilátort is tartalmazó „dobogó” elég nagy ahhoz, hogy akár 15,6 colos notebookot is megtartson, első részén mégis alig vastagabb 1 centiméternél, így a gépelést nem nehezíti. Főleg, hogy a még kényelmesebb pozíció eléréséhez meg is lehet dönteni kissé. Működési elve egyszerű: egy 15 cm-es légkavaró került bele, amely folyamatosan friss levegőt pumpál a notebook alá. A légáramlat eleve hűti a masinát, de ezen felül természetesen még annak hűtési rendszerét is hatékonyabbá teszi. Ez utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a notebook hűtése adott esetben csendesebb lehet (maga az állvány a zajszintet nem növeli, mivel a légkavaró szinte teljesen hangtalan működésű). 

00053066abx_1.jpg00053069abx_1.jpg

A notebook hűtő USB portról működtethető, és természetesen csúszásmentes tappancsokat kapott, így minden felületen stabilan tartja pozícióját (és a rá helyezett notebookot is). Kék és piros színben egyaránt kapható, az árnyalathoz passzoló LED-es világítással.

A cikkben szereplő termék(ek):

53066: Notebook hűtő „Slim” (piros)

53069: Notebook hűtő „Slim” (kék)

Címkék: kütyük