Mivel tisztítsuk a kijelzőket?

A kijelzők is porosodnak, koszolódnak, sőt, ujjlenyomat is könnyen kerülhet rájuk. Megmutatjuk, mivel tudjuk a tévék, monitorok, notebookok és telefonok kijelzőjét tisztán tartani.

11775-hama.jpg

A műszaki cikkek tisztán tartása általában cseppet sem nehezebb, mint bármi másé, azonban van pár dolog, amire figyelni kell. Például arra, hogy vizes ruhát/rongyot nem ajánlott használni, mivel ez balesetveszélyes, arról nem beszélve, hogy az eszközök belsejébe jutó folyadék meghibásodáshoz is vezethet. A kijelzőknél mindezek mellett fontos még az is, hogy a tisztításhoz használt vegyszer ne tegyen kárt a felületben, és persze az is, hogy a törlés során véletlenül se okozzunk felületi sérüléseket.

11775-2.jpg

A kijelzők tisztításához éppen ezért speciális tisztítók használata ajánlott. Ezek szerencsére nem drágábbak a hétköznapi szereknél, ráadásul egy flakon hosszú időre elegendő. Amiben a Hama LCD-tévék és plazmatévék tisztításához kifejlesztett termékei a hagyományos tisztítószerektől különböznek, az az, hogy a gyártó garantálja, hogy az nem tartalmaz semmilyen olyan vegyszert, amely a panel előtt lévő szűrőt károsítaná. Emellett a tisztítószerek állaga sem folyadék: a 11775-ös számú termék hab, a 44965-ös pedig zselé – mindkettő ideális, mivel egyik sem folyik szét túl gyorsan, még függőleges felületen sem.

49645-2.jpg

Az természetesen alapszabály, hogy tisztítást csak kikapcsolt készüléken végezzünk, de emellett arra is nagyon figyeljünk, hogy a tévének vagy monitornak legyen ideje kihűlni a művelet előtt. A tisztításhoz használt vegyszer mellett érdemes még arra is ügyelni, hogy a törlést mikroszálas kendővel végezzük – a Hama tisztítószerei mellé ez tartozék, de lehet ilyet külön is vásárolni. A tisztítás előtt ajánlott a kendőt alaposan elmosni, a megtisztítandó felületről pedig a látható porszemeket ecsettel eltávolítani, így azok nem fognak beszorulni a rongy és a kijelző közé. Azokról a helyekről, amelyek ecsettel nem elérhetők, sűrített levegővel távolíthatjuk el a port és egyéb szennyeződéseket.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

49645: Képernyő tisztító gél

11775: LCD/Plazma tisztító hab

84417: Sűrített levegő

95872: Univerzális mikroszálas törlőkendő (2 db)