Mindent tudó, minőségi iskolatáskák

A megfelelő iskolatáska kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen egy olyan dologról van szó, amelyet a csemete évekig használ majd. Iskolatáskát számtalan félét kapni, és csábítónak tűnik levenni az első szembejövő modellt a polcról; így azonban igazi, minőség darabot, mint például egy Step by Step modellt, biztosan nem tudunk kifogni. De mitől lesz egy iskolatáska minőségi darab?

sbs_1.jpg

A márka elismertségét nem a véletlennek köszönheti, hanem annak, hogy tervezésekor a kicsik minden igényét figyelembe vették; a gyártó ahelyett, hogy egyszerűen az aktuális divatfigurák felpingálásával adna túl a termékein, olyan iskolatáskákat készít, amelyek tartósak, viselésük pedig a lehető legkevésbé terheli meg az apróságok szervezetét. Az igényes anyagválasztás mellett a megmunkálás is elsőrangú – nem véletlen, hogy minden modellre 2 év garancia vonatkozik. Ami egyébként még mindig nem tükrözi eléggé, hogy mennyire strapabírók a Step by Step táskák: a tapasztalat szerint gond nélkül képesek kiszolgálni akár két-három gyermeket is.

sbs_3.jpg

A Touch sorozatba jelenleg tizenegy modell tartozik. Ezek mindegyike valójában egy ötrészes szett, amely a táska mellett egy teljesen felszerelt, márkás íróeszközöket tartalmazó tolltartót, egy ceruzatartót, egy tornazsákot és egy pénztárcát tartalmaz. Valamennyit valamilyen tematikus (fiús, például markoló, vagy lányos, például Lila tündér) motívum díszíti. A táska mérete 33×23,5×38,5 cm, vagyis kb. 20 literes űrtartalommal számolhatunk, és 1,2 kg-os tömeggel.

sbs_6.jpg

Ez utóbbi a gerincoszlophoz igazodó, alumíniummerevítéssel rendelkező hátlappal együtt értendő, amely nemcsak a táskának biztosít hosszú élettartamot, hanem garantálja azt is, hogy a táska tömege egyenletesen és a lehetőségekhez képest kíméletesen osztódjék el a hát teljes felületén.

sbs_2.jpg

Az ergonomikus kialakítást igazolja, hogy orvosi és szakmai szervezetek egyaránt vizsgálták a Step by Step táskákat, és nemcsak megfelelőnek, hanem egyenesen ajánlottnak tartották őket, mivel a kialakításuk segít megelőzni viselés közben a görnyedt testtartást is. Ugyanakkor a hátlap minden esetben párnázott, légáteresztő bevonattal van ellátva, amely biztosítja a szellőzést, így nyáron sem kell tartani attól, hogy befülled a levegő.

sbs_5b.jpg

A táska alsó részére lábak is kerültek, így a gyerekek nyugodtan letehetik a földre, biztosan nem fog feldőlni – és az alsó része sem fog megsérülni. Az elvárt kényelmi funkciók mellé (párnázott vállvédő, egyszerűen állítható pánthossz) további fontos apróságokat is kapunk, úgy, mint kistáska a névtáblához (elvesztés esetére), fényvisszaverő csíkok (balesetek megelőzésére) vagy hőszigetelő fólia az uzsonna hidegen vagy éppen melegen tartásához.

sbs_4.jpg

A Touch sorozat alternatívája a Light széria, amelynek tagjai csak négyrészesek; nem tartalmazzák a pénztárcát. Ezenkívül maga a táska is kisebb valamivel, 33×22×35,5 cm-es (18 literes), és ennek megfelelően könnyebb is, 0,9 kg-os. A Light sorozat tagjai ezeket, valamint a választható mintákat leszámítva a Touch széria minden előnyét hordozzák.

 

Elérhető mintaválaszték

Touch: virágos, margaréta, lila tündér, rendőrség, markoló, terepjáró, tűzoltó (LED-del), lovas, fekete párduc, kamion (LED-del és LED nélkül), skorpió

Light: pillangó, Bambi, delfin, egyszarvú, dínó, focis, szív

 

A cikkben szereplő termék(ek):

Step by Step iskolatáska választék