Nagy, jól szól, és saját akkuja is van, mi az?

A Bluetooth hangszórók termékkategóriáról sokaknak az apró, legfeljebb 2-3 watt teljesítmény leadására képes verziók ugranak be, és ezt igazából senkinek nem lehet felróni: a BT-s hangszórók többsége valóban ebbe a csoportba tartozik. A Rapoo A800 viszont egyike az üdítő kivételeknek.

1_151830.jpg

És ezt kiválóan jelzik már méretei is: a 42,6×10,9×11,6 cm-es hangkeltő 1,3 kg tömegű, vagyis nem a hordozható, hanem a vihető termékek táborát gyarapítja. A nagy mérete persze nem véletlen, kellett a hely a 10 wattos hangszóróknak, amelyek nagyon szépen szólnak, és nemcsak magas, hanem egészen jó mély hangok visszaadására is képesek. Egy telefon, egy tablet vagy netán egy notebook audio képességei olyan mértékben feljavíthatók vele, hogy az ily módon rögtönzött összeállítással akár egy kisebb bulit is simán ki lehet szolgálni – de természetesen a filmeket is sokkal élvezetesebb úgy nézni, ha cincogás helyett jó minőségű hang kíséri a képsorokat.

151830.jpg

Az A800 egyébként egy igazi kis mindenes: nemcsak Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül lehet hozzá csatlakozni, hanem kábellel is (3,5 mm-es jack). Aki viszont a vezeték nélküli összeköttetés mellett dönt, az értékelni fogja, hogy a párosítást NFC chip könnyíti meg, és a hangszóróhoz egyszerre akár két kütyüt is hozzá lehet csatlakoztatni. A Rapoo A800 BT csatlakozásnál az aptX technológiát is támogatja (Music boost néven fut), amivel már nagyon jól meg lehet közelíteni a tömörítetlen adattovábbítást alkalmazó riválisok hangminőségét. A legjobbat pedig a végére tartogattuk: a hangszórónak saját akkumulátora van, így töltésenként 8-10 órát olyan helyen is lehet használni, ahol egyáltalán nincsen áram.

2_151830.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek)

151830: Rapoo A800 sztereo Bluetooth hangszóró

Címkék: kütyük