A legjobb rögzítések GoPro kamerához

A GoPro az egyik ha nem a legjobb akciókamera. Hogy mire lehet használni, annak csak a képzelet szab határt – meg az, hogy milyen rögzítési megoldásaink vannak otthon. Képekben mutatjuk be, hogy a Hama milyen kütyükkel segíti az extrémebbnél extrémebb videók elkészítését.

kn85024_zubehoer_gopro_1090x940_300.jpg

Öntapadós szettből többféle is van: ezekkel sisak tetejére, sisak oldalára vagy más lapos felületekre lehet megbízhatóan rögzíteni a kamerát. A szettek között akad rövid és hosszú tartórúddal szerelt verzió és teljes készlet, valamint egy olyan is, amely kettő egyesen és kettő ívelt felületekhez való rögzítési pontot tartalmaz.

hama_gopro_12.jpg

A ragasztós megoldásokban közös, hogy a tapadás víz- és hidegálló, használat után pedig – egy hajszárító segítségével – teljes eltávolításra is van lehetőség.

hama_gopro_7.jpg

A csövekhez készült rögzítőt elsősorban kerékpárhoz lehet használni, de el tudjuk képzelni akár sárkányrepülőkön is. A Hama kétféle méretben gyártja a tartót, az egyik legfeljebb 4, a másik legfeljebb 6,2 cm-es cső átmérőnél vethető be. A GoPro precíz rögzítését mindkét szettnél kettő darab elforgatható könyökelem segíti.

hama_gopro_4.jpg

Használhatunk mell- vagy fejpántot is a GoPro rögzítéséhez – a nevekből egyértelmű, hogy melyik mire való –, és létezik egy sisakpánt is, amit a szellőzővel ellátott fejvédőkhöz lehet használni. A mell- és fejpánthoz hordozó táska is tartozik.

hama_gopro_2.jpg

És persze nem szabad elfeledkezni a klasszikus, tapadókorongos megoldásról sem, amely bármilyen por- és zsírmentes, sima felületen tökéletesen megtapad. 360 fokban állítható, külön is megvásárolható GoPro fej jár hozzá, amelyet egyébként el is lehet távolítani, így ez a kiegészítő más kütyükhöz is használható (sztenderd, 1/4 colos menetes állványként).

hama_gopro_9.jpg

Bónusz: hogy a kamera mindig bírja szuflával, a Hama tartalék akkumulátort is forgalmaz, amely minden tekintetben egyenértékű a gyári GoPro Hero akkuval (3,7 volt, 1050 mAh, 3,9 Wh, Li-Ion). Öt év garancia vonatkozik rá.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek)

 

4375: GoPro csőre szerelhető tartó; 1,6-4 cm

4399: GoPro csőre szerelhető tartó; 2,5-6,2 cm

4396: GoPro sisak oldalára szerelhető tartó

4398: GoPro sisak tetejére szerelhető tartó, rövid

4400: GoPro sisak tetejére szerelhető tartó, hosszú

4374: GoPro kétoldalas ragasztó és tartó készlet

4397: GoPro tartozék készlet

4358: GoPro mellpánt

4359: GoPro fejpánt

4362: GoPro sisakpánt

4356: GoPro tapadókorongos tartó 360°-os fejjel

4354: GoPro kamera adapter, 1/4"

46886: LiIon akkumulátor „CP886” GoPro HD Hero