Kétarcú USB stick Type-C csatlakozóval

A nem bővíthető kapacitású okostelefonokhoz igazi áldás lehet a SanDisk kütyüje, de természetesen a többi készüléknél is jól jöhet – elvégre egyszer még a legnagyobb memória is betelik.

typecdualdrive-8_lr_x1.jpg

Telefon és számítógép között sokféle módon lehet adatot cserélni, és kétségtelen, hogy a legkényelmesebb a kábeles összeköttetés. Viszont a közvetlen adatátvitelre nem mindig van lehetőség, gondoljunk csak arra, amikor a sok fotó miatt elfogy a hely a mobilon – ilyenkor a legjobb (leggyorsabb és legkényelmesebb) megoldást egy OTG-s USB stick jelenti, amelyet a telefon USB csatlakozójára kötve villámgyorsan átmásolhatunk pár gigabájtnyi képet. Az ilyen adattárolóknak kettő USB csatlakozója van: az egyiket használhatjuk notebookhoz vagy PC-hez, a másikat pedig a telefonhoz (vagy tablethez). A SanDisk legújabb stickjének érdekessége, hogy az utóbbi csatlakozó Type-C szabványú, vagyis csatlakozásnál nem kell figyelni a helyes irányra: a sticket bárhogyan is dugjuk be, működni fog.

typecdualdrive-7_lr_x2.jpg

A SanDisk Dual USB Drive-ra egy ötletes kialakítású, forgatható kupak is került, amely az éppen használaton kívüli csatlakozót védi.

typecdualdrive-4_lr_x3.jpg

Az adattároló kapacitása 32 GB, erre hozzávetőlegesen 16 ezer zeneszám, 5 ezer fotó vagy nyolc HD felbontású film fér el. De természetesen nemcsak az eszközök közötti adathordozása használható, hanem arra is, hogy a mobil készüléken lévő fájlokról biztonsági másolatot készítsünk; ráadásul a Google Play alkalmazásboltból letölthető SanDisk Memory Zone segítségével mindezt akár egyetlen gombnyomással és akár online tárhelyek bevonásával is intézhetjük.

 

És hogy a stick sebességgel biztos, hogy ne legyen probléma, arról az USB 3.0 összeköttetés gondoskodik, amellyel akár 100 MB/s feletti tempó is elérhető.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

SanDisk Dual USB Drive (Type-C)

Címkék: kütyük SanDisk