A legjobb okostévé távirányító nem is távirányító

Karácsonyi ajándék tipp

hama-k-2.jpgAz okostévék egyik nagy problémája, hogy a gyártók nem igazán tudták még kitalálni, hogy milyen is az ideális távirányító hozzájuk. Vannak jó megoldások, de nagyon úgy tűnik, hogy a legjobb alternatíva nem is egy tévégyártótól származik.

00173090awx.jpg

Az okostévékre alkalmazásokat telepíthetünk, hogy a szimpla tévénézése mellett még másfajta szórakozásra is használhassuk őket: például YouTube videókat nézegethessünk, internetezhessünk, stb. Ezek a feladatok egy klasszikus távirányítóval csak nyögvenyelősen működnek, de az újabb tévékhez mellékelt levegőben működő egerek sem feltétlenül optimálisak a feladatra, mert azokkal meg szövegeket nagyon nehéz beírni. A Hama készített egy olyan billentyűzetet, amelyre tapipad is került – meg egy csomó, az okostévék kezeléséhez szükséges extra gomb.

00173090abx.jpg

A kütyü Uzzano 3.0 névre hallgat, és azoknak lehet jó választás, akik Samsung tévét használnak: a billentyűzet extra gombjaival ugyanis a gyártó tévéinél a Smart Hub felületet tudjuk elindítani, de beléphetünk velük a menübe vagy változtathatunk a hangerőn is. Vagyis nemcsak egy egyszerű billentyűzetről van szó, hanem egy olyan beviteli eszközről, amely akár még a távirányítót is képes kiváltani – legalább az alapfunkciók tekintetében. Természetesen a klaviatúrán található extra gombok (pl. lejátszás, böngésző indítása) szintén olyan kialakításúak, hogy velük a tévé megfelelő szolgáltatásai szintén működnek.

00173090dex.jpg

A billentyűzet természetesen rádiós, vevőjét pedig a Samsung okostévék USB csatlakozójába kell bedugni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173090: Hama Uzzano 3.0 Smart TV billentyűzet

Címkék: kütyük