Védőfólia? Ugyan már! Az edzett üveg a menő

Karácsonyi ajándék tipp

hama-k-2.jpgÉs nemcsak menő, hanem sok szempontból jobb megoldás is, ha a kijelzőt nem fóliával, hanem edzett üveggel védjük – akár még egy kijelző törést is megúszhatunk.

protector.jpg

A Gepard kijelző védői edzett üvegből készülnek, amelyek keménysége a 10-es Mohs-féle keménységi skálán 9H. Nem mond semmit? Akkor eláruljuk, hogy a gyémánt keménysége ugyanezen a skálán 10H; ebből azért már sejthető, hogy a szóban forgó edzett üveg valóban a strapabíró kategóriába tartozik. A fóliákhoz képest sokkal jobb ütés- és karcállósággal rendelkezik: gyártója szerint akkor sem lesz semmi baja a telefon kijelzőjének, ha ugyanabban a zsebünkben hordjuk, mint a kulcsot. A „fólia” természetesen annyira vékony, hogy a hatékony védelmi funkció ellenére az érintőképernyő működését nem befolyásolja, és színtelen. Extra előnye, hogy oleofób bevonattal is ellátták, így a szennyeződések (pl. ujjlenyomat) nehezebben tapadnak meg rajta; ha pedig mégis megtapadnak, akkor könnyebben eltávolíthatók. A fólia a népszerűbb készülékekhez érhető el, így van belőle Samsung Galaxy S5, S5 mini, S6, S6 Edge, A5, Note 4, Note 5, LG G3, G3S, G4, G4 S, Apple iPhone 4/4S, 5/5S, 6/6S, 6/6S Plus, Microsoft Lumia 640, 640XL, Sony Xperia M4, Z4, Z3+, Z3+ Dual, Z5 Compact verzió is.

A fóliákat egyébként a MyScreen Protectort is készítő, lengyel Lamel gyártja; a fenti, a felhelyezés folyamatát mutató videó pedig úgyszintén tőle származik.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

Gepard kijelző védő fóliák

Címkék: kütyük