Az 5 legjobb kiegészítő tévéhez

Karácsonyi ajándék tipp

hama-k-2.jpgAz okostévékhez egy sor érdekes és hasznos kiegészítő közül lehet választani; a saját kedvenceinket szedtük össze.

post_xmas_template_17.png

Egy univerzális távirányító mindig jó ajándék, hiszen egy ilyen kütyünek nem csak akkor vehetjük hasznát, ha elvész vagy elromlik a tévéhez csomagolt példány: egy ilyen szerkezet akkor is kiváló lehet, ha két vezérlőt szeretnénk kiváltani eggyel. A Thomson ROC 2303 pontosan erre jó: vele a tévét és a beltéri egységet is tudjuk kezelni. A típus összesen 1000 féle eszközt támogat, de szükség esetén képes megtanulni is a kódokat.

pr738_prfd1_00131818pre.jpg 

Egy kicsivel (na jó, sokkal) modernebb megoldás, ha a távirányításhoz billentyűzetet használunk. A Hama Uzzano 3.0 Samsung tévékhez készült, és nemcsak azért jó, mert kényelmesebb bele a szövegbevitel, hanem azért is, mert minden olyan gombot tartalmaz, amivel a gyártó okostévéi sokkal kényelmesebben használhatók.

00173090abx.jpg

Ha a tévét fülhallgatóval szeretnénk nézni (hallgatni), akkor a legjobb megoldás egy vezeték nélküli füles lehet. A Thomson WHP3311 adója a normál és a nagy jack dugóval rendelkező készülékeknél egyaránt használható, hatótávolsága pedig akár 100 méteres is lehet – lakásban persze kevesebb, de a vétel akkor sem fog megszakadni, ha kiugrunk valamiért a konyhába. A füles kényelmes fejpánttal rendelkezik és zárt kialakítású, hangminősége pedig az árkategóriában igen jónak mondható.

thomson-3311.jpg

Amennyiben nem szeretnénk asztalra, szekrényre tenni, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy nem tetszik a tévé saját állványa, úgy az egyetlen megoldást az jelenti, ha falra szereljük fel a készüléket. A legjobb állvány kiválasztásához itt adtunk pár hasznos tippet, most pedig két pneumatikus verziót emelünk ki a Hama ajánlatai közül: a 108728 L-es, a 108729 pedig és XL-es méretű, így praktikusan közepes és nagyméretű tévék rögzítéséhez tudjuk őket használni. A pneumatikus karok extrája, hogy precíz és könnyű magasságállítási lehetőséget biztosítanak.

0421_hama_108729_3_1.jpg

Végül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tévét időről időre tisztítani kell: a víz+rongy kombó nyilván nem jöhet szóba, a speciális megoldások viszont sokszor nagyon drágák. De szerencsére nem mindig, a Hama képernyő tisztító gél mindenféle tévéhez (és monitorhoz) használható, a hozzá járó mikroszálas törlő pedig biztos, hogy nem fogja megsérteni a tisztítandó felületet. A gél 200 ml-es, így egyetlen flakon évekre elegendő belőle.

00049645abx.jpg

Címkék: kütyük