Jó vétel: dizájnos DVB-T antennák

A DVB-T országos lefedettsége kiváló, de sok helyen szobaantennára is szükség van a megfelelő minőség eléréséhez.

thomson-1421-1.jpg

A földfelszíni digitális műsorszórás ma már nemcsak azokon a területeken jelent megoldást, ahol másmilyen műsorszolgáltatás nincsen; a DVB-T hálózaton keresztül elérhető kínálat a kábelszolgáltatók termékeinek is reális alternatívát állít. A DVB-T hálózat országis lefedettség kiváló, közel 100 százalékos, azonban beltéri vételre nagyon sok helyen csak erősített szobaantennával van lehetőség. Az ilyen berendezésektől külsejük miatt sokan ódzkodnak, pedig nemcsak a klasszikus kialakítású ufók, hanem modern, dizájnos darabok közül is lehet választani. Mutatunk is pár alternatívát!

thomson-1731.jpg

Habár az előbb azt írtuk, hogy nemcsak az ufó alakú, klasszikus antennák vannak piacon, a sort mégis kezdjük egy ilyen darabbal! A Thomson ANT1731-es egy nagyméretű tányérral és két kihúzható, forgatható antennával rendelkezik, 40 dB-es nyereséggel szinte minden környezetben kiváló vételi lehetőséget biztosít. Természetesen nemcsak a digitális, hanem akár az analóg adásokhoz is lehet használni, az erősítés mértéke pedig igény szerint változtatható. 12 voltos bemeneti feszültségről működik, így akár hajón vagy lakókocsiban is bevethető.

thomson-1403.jpg

A Thomson ANT1403 hasonló műszaki képességekkel rendelkezik (analóg és digitális vétel, 43 dB-es nyereség, állítható jelerősség), viszont kompakt méretű, és az esztétikus kivitel érdekében a teleszkópos antennák is eltűntek róla. Simán el tudjuk képzelni nemcsak egy nyaralóban, hanem egy lakótelepi lakás polcán is. 5 voltról működik, de természetesen a 230 voltos trafó is jár mellé a csomagban.

thomson-1421-3.jpg

A harmadik antenna a Thomson ANT1421-es, amely szintén szobai használatra készült, viszont úgy alakították ki, hogy a falra lehessen erősíteni. Egyébként ez a készülék teljesen olyan, mint egy sound bar, úgyhogy akár még a tévé alatt is jól mutat – de persze aki szeretné, az teljesen elrejtheti az antennát a kíváncsi szemek elől mondjuk az LCD-tévé mögé vagy valahol a felső polc közelében. Az analóg és digitális jelet ez az antenna is 40 dB-lel tudja erősíteni, és az ANT1403-hoz hasonlóan 5 voltról működik.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

131914: Thomson ANT1421 szobaantenna

131916. Thomson ANT1731 szobaantenna

131917: Thomson ANT1403 szobaantenna

 

Címkék: kütyük