Fotós táskák szállításhoz

A korábban bemutatott táskák után most jöjjön két olyan modell, amelyeket elsősorban nagyobb távolságú utazáshoz illetve hosszabb gyalogláshoz terveztek.

00126683abx.jpg

A fotós táskák a védelem mellett alapvetően kétféle feladatot látnak el: biztosítják a kényelmes hordozhatóságot illetve könnyű hozzáférhetőséget nyújtanak kütyüinkhez. A legtöbb modellnél a könnyű hozzáférés kapja a főszerepet, adódhatnak viszont olyan helyzetek is, amikor sokkal fontosabb az, hogy minél kényelmesebben tudjuk egyik helyről a másikra költöztetni a felszerelést. Tipikusan ilyen az, amikor messzire utazunk, de említhetnénk akár a túrázást is: a válltáska egyik esetben sem igazán optimális, ellenben a kerekes vagy hátra vehető megoldások beválnak.

00126683awx.jpg

A Hama Miami gurulós fotós táska és hátizsák kombinált megoldás: gurulós bőröndhöz hasonlóan húzhatjuk, de akár hátizsákként is vihetjük. Úgy tervezték, hogy ne csak a fényképezőt és kellékeit tudjuk vinni benne, hanem minden olyan más kiegészítőt is, ami a képek feldolgozásához kellhet: van benne zseb laptop illetve táblagép szállítására is. A fő tároló rekesze 37×27×12 cm-es, természetesen variálható kialakítással. Akár hét külön részt is kialakíthatunk benne, amelyeket tetszőleges módon kihasználhatunk: egy vagy több kamerát, objektíveket és vakut is kényelmesen elhelyezhetünk bennük. Az apróságok számára egy cipzáras első zseb szolgál tárhelyül, illetve van két oldalsó zseb is, ahová például kulacsot lehet elhelyezni. Oldalt további hasznos kiegészítő az állványtartó.

A táska puha belső béléssel és párnázott, cseppálló nejlonborítással készült, hogy a benne lévő értékeknek minden körülmények között megfelelő védelmet garantáljon (és természetesen a Hama termékeknél megszokott esővédő fólia sem maradt el). Szintén a biztonságot szolgálja, hogy a 2,95 kg tömegű táska külső mérete 55×33×26 centiméter, így a legtöbb légitársaságnál magunkkal vihetjük a fedélzetre is. Ez a típus elsősorban akkor ajánlható, ha kiépített terepen kell vele közlekedni, mivel a kerekeit (és a teleszkópos fogantyúját) ilyen környezetben lehet igazán kihasználni.

00126697abx.jpg

A kompakt megoldások kedvelői választhatják a kisebb és könnyebb, 24×24×10 cm-es hasznos (belső) mérettel bíró Miami fotós hátizsákot is. A méretcsökkenés egyrészt a kerék és a húzóka elhagyásából, másrészt abból ered, hogy belül hét helyett csak öt zseb alakítató ki kényelmesen – de akinek nincsen nagyméretű teleobjektívje, az szűkösen akár hét tárolót is kialakíthat belül. A hátizsák egyéb jellemzői megegyeznek a húzós változatéval, de nyilván a kisebb méret behatárolja, hogy mekkora tabletet (maximum 10,1 colost) illetve állványt tudunk magunkkal vinni. A táskát 590 grammos tömege főleg a hosszabb túrákhoz teszi ideális választássá.

00126697awx.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

126683: Miami gurulós fotós táska és hátizsák

126697: Miami fotós hátizsák

Címkék: kütyük