Monitorhoz is érdemes állványt használni!

Egy ilyen kiegészítővel nemcsak pótolni lehet, ha a mérnökök „elfelejtették” mozgathatóra csinálni a kijelzőt, hanem az asztalt is jobban ki tudjuk használni.

00095832awx.jpg

Egy monitornál elég gyakori követelmény, hogy a kijelzőt valamilyen szinte mozgatni lehessen: gondolunk itt nemcsak arra, hogy magát a monitort elforgassuk, hanem arra is, hogy a panelt megdöntsük, megemeljük, esetleg közelebb hozzuk magunkhoz. Ezeket a funkciókat többnyire csak a felső- és csúcskategóriás készülékek kínálják fel, viszont egy ötletes kiegészítővel ez a fajta mozgékonyság szerencsére utólag is „beépíthető” a termékek többségébe. A Hama két monitorkarja minden olyan kijelzőhöz használható, amelynek a hátoldalán van 100 mm-es VESA szabványú rögzítési lehetőség.

00095832abx.jpg

Mindkét állványt az asztal lapjára tudjuk erősíteni. Az egyszerűbb verziónál a kijelző magassága és dőlésszöge állítható, a másik modellre viszont három „csukló” is került, hogy a panel elforgatására is kényelmesen legyen lehetőségünk (merthogy elforgatni valójában az alapmodellnél is el lehet a monitort, de csak a tartóoszlop körül).

00095832dex2.jpg

A monitorkart nemcsak akkor érdemes használni, ha ezekre a kiegészítő lehetőségekre szükség van, hanem akkor is ha egy kis helyet szeretnénk spórolni az asztalon: a talp nélkül használt monitorok alatt apróbb dolgok kiválóan elhelyezhetők. Bónusz, hogy az integrált kábelvezetőnek hála többé a zsinórokat sem kell kerülgetni.

00095831abx.jpg 

Az állványok, ahogyan már említettük, minden 100×100 mm-es VESA rögzítési pontokkal felszerelt monitorhoz használhatók, 26 colos képátlóig és legfeljebb 10 kg-os tömegig.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

95832: Monitorkar „Fullmotion” 100×100, 3 csuklós

95831: Monitorkar „Fullmotion” 100×100

Címkék: kütyük