Megmutatunk két prémium Hama fotós állványt

Számos oka lehet annak, hogy miért érdemes a fotózáshoz állványt használni (nem ideális fényviszonyok, makró fotózás, természetfotózás, panoráma); erre a terveink szerint egy későbbi bejegyzésben térünk majd ki, most viszont azoknak szeretnénk kedvezni, akik már tudják, hogy szükségük van egy állványra. Nekik mutatunk egy klasszikus és egy mono állványt.

00004266prx.jpg

A Hama Traveller Premium Duo 150 szabványos rögzítési pontjának hála fényképezőgépekhez és videokamerákhoz egyaránt használható. 3D gömbcsuklós fejjel látták el, így a rajta lévő fényképezőt minden irányban szabadon mozgathatjuk – ha viszont szükséges, akkor a panoráma funkció bekapcsolásával a horizont magasságát a forgatási lehetőség meghagyásával fixálhatjuk.

00004266abx.jpg

A tökéletes kompozíció beállítását beépített vízszintmérő segíti, makro fotózásnál pedig az jelent nagy előnyt, hogy a középrúd megfordítható – ilyenkor a kamera fejjel lefelé, a lábak közé kerül, hogy a földhöz egészen közeli témákat is objektívközelből lehessen megörökíteni. A középrúd további extrája, hogy lehetővé teszi a lesúlyozást, ami nemcsak rossz időjárási viszonyok esetén (elsősorban nagy szélnél), hanem nehéz terepen is jól jöhet.

A fényképezőgépet rögzítő megoldás kétségtelenül az állvány legfontosabb pontja, azonban egy kiváló fej önmagában még nem elegendő. A Hama szerencsére mindenre gondolt, az állvány teljes kialakítása prémium jelleget sugároz; az ötrészes, teleszkópos lábak például alumíniumból készültek, hogy ne csak kellően stabilak, hanem könnyűek is legyenek. A lábak stabil talajfogását – felülettől függően – kihúzható tüske vagy gumi biztosítja, oldalra pedig csúszásmentes szivacs került, hogy kényelmesen és biztonságosan tudjuk a lábakat igazgatni.

00004266awx4.jpg

Az állvány tudása ellenére is kompakt méretű (a használat közben 38-150 cm-es tripodot 38,5 cm-esre lehet összecsomagolni) és alig több mint 1,5 kg-os tömegére sem igazán lehet panasz. Létezik belőle egyébként két kisebb változat is, amelyek tudása hasonló; de ezek a modellek kisebb tömeggel és terhelhetőséggel bírnak.

00004266dex2.jpg

A Hama másik érdekessége a Traveller Premium Mono 170, amely elsősorban túrákhoz illetve nehéz terepre ajánlott, mivel a tripodoknál sokkal rugalmasabban kezelhető. Ennek rögzítése csavarmentes, de minden olyan kütyüvel kompatibilis, amelynek 1/4-3/8”-os rögzítése van. Egyetlen lába természetesen alumíniumból készült, és szintén teleszkópos (ötrészes).

00004267abx.jpg

Egy mono állványnál elengedhetetlen a csúszásmentes borítás, ami a Hama szivacsok segítségével oldott meg. A Hama Traveller Premium Mono 170 fotós állvány összecsukva 45 cm-es, de akár 170 cm-re is kihúzható. Saját tömege mindössze 465 gramm, ennek ellenére akár 8 kg-mal is lehet terhelni.

00004267awx2.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

4265: Hama Traveller Premium Duo 150 fotó-video állvány

4266: Hama Traveller Premium Duo 144 fotó-video állvány

4264: Hama Traveller Premium Duo 146 fotó-video állvány

4267: Hama Traveller Premium Mono 170 fotós állvány

Címkék: kütyük