Univerzális távirányító elromlott vagy elveszített kontroller helyett (is)

Az univerzális távirányítókat sokan szeretik, hiszen velük a nappali minden fontos kütyüje irányítható. Arra viszont már kevesen gondolnak, hogy az általános megoldásokkal az elveszített vagy meghibásodott (mondjuk kakaóval leöntött) vezérlőt is lehet pótolni.

00012183awx.jpg

Pedig a piacon számtalan olyan készülék van, amelyet ez utóbbi helyzetre is ajánlanak. A Hama univerzális távirányító 4in1 is ezek közé tartozik: roppant kedvező, mindössze pár ezer forintos ára ellenére négy kategóriában összesen több mint 1000 féle termék vezérlésére képes. Ráadásul a tévék, DVD-lejátszók, set-top-boxok és videomagnók kezelésére meg sem kell tanítani, hiszen gyárilag ismeri a gyártók (szinte) összes termékét. Ez azért jó, mert így elejét lehet venni annak a faramuci helyzetnek, amikor az elromlott távirányítót egy tanítható modellel szeretnénk kiváltani: hiszen ilyenkor nincsen mivel megmutatni a parancsokat.

00012183abx.jpg

A távirányítóra összesen 45 gomb került, amivel nemcsak a csatornaváltás, hanem az eszközök beállítása, a filmek elindítása és megállítása, keresés, stb. is kivitelezhető. A kompakt méretű vezérlővel a nappali fontosabb kütyüjeit mind irányíthatjuk, így ha beüzemeltük, akkor a kanapé mellől rögtön el is tűntethetjük a többi távirányítót, hogy nagyobb rendet tarthassunk.

00012183dex.jpg

Beprogramozása a mellékelt kódtábla alapján villámgyorsan megtörténhet: ha a gyártót ismerjük, akkor a különféle kiosztásokon elég gyorsan végig lehet szaladni kézi beállítással is. Aki nem szeretne keresgélni, annak pedig az automatikus kódkeresés segít: ebben az esetben a távirányító az összes általa ismert kiosztást kipróbálja, nekünk csak azt kell figyelni, hogy mikor kapcsolnak be a készülékek.

 

A cikkben szereplő termék(ek):

12183: Hama univerzális távirányító 4in1

Címkék: kütyük