Íme, az egerek Ferrarija

Dizájn alapján egészen biztosan nem túlzó a cím, de a Rapoo T8 belső értékei is túlmutatnak azon, amit egy áltagos egértől elvárnánk.

rapoo_t8_2.jpg

Aki a legizgalmasabb számítógép kiegészítőket keresi, az az egerek között valószínűleg nem is fog keresgélni, pedig van néhány olyan kütyü ebben a kategóriában is, ami eléggé más, mint társai. A minőségi vezeték nélküli kiegészítőiről híres Rapoo T8 is egy a különlegességek közül. Az egér ránézésre is elüt egy átlagos kütyütől, dizájnja éppen azt az érzést adja, mint amikor egy szürke hétköznapon a belvárosi forgalomban feltűnik egy Ferrari.

A T8 vitathatatlanul az egyik legelegánsabb egér a piacon, amit nemcsak az ívelt formáinak köszönhet, hanem annak is, hogy minőségi anyagokból készült. Mi a fehér verziót néztük meg, de a T8 létezik feketében is – szerintünk nem vitás, hogy előbbi néz ki jobban, de persze megértjük, hogy ha valakinek fekete ultrabookja vagy notebookja van, az a fekete verziót részesíti előnyben. Az egér felső és alsó része műanyagból készült, oldala viszont fém, amiről a két anyag találkozásánál lévő szálcsiszolt mintázat is árulkodik. Ránézésre úgy tűnhet, hogy a T8-ra egyetlen gomb sem került, de ez természetesen nem így van; az egész felső részt be lehet nyomni. Ennél is jobb azonban, hogy a teljes felső rész egy összefüggő érintésérzékeny felület, ami Windows alatt gesztusok alkalmazását is lehetővé teszi. Mindennél egyszerűbbé válik többek között a dokumentumokban való lapozás, a böngésző fülei közötti váltás és az alkalmazások közötti ide-oda lépegetés.

rapoo_t8_1.jpg

Az egér egy magas érzékenységű lézeres érzékelőt kapott, ami szinte minden felületen működik, a számítógéppel pedig saját, 5 GHz-es szabvány segítségével kommunikál. A vevő egy apró méretű stick, ami az USB csatlakozóból csupán néhány milliméternyire lóg ki, így az sem baj, ha mindig a gépben tároljuk. Ha viszont elvisszük valahova a T8-at, akkor az apróságot könnyen elrejthetjük a hasában direkt erre a célra kialakított rekeszben is, így biztos, hogy sosem fogjuk elhagyni. Az alsó rész viszont nemcsak ezért érdekes, hanem azért is, mert került rá egy kikapcsoló gomb is – a Rapoo ígérete szerint ugyanakkor a két AA méretű akkuval elérhető készenléti idő még akkor is hónapokban mérhető, ha ezt a gombot sosem használjuk.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

7334: Rapoo T8 vezeték nélküli lézeres egér (fehér)

7333: Rapoo T8 vezeték nélküli lézeres egér (fekete)

Címkék: kütyük