Új kompakt méretű vakut dob piacra a Metz

A 26 AF-2 méltó utódja lesz a 26 AF-1-nek. A vaku természetesen továbbra is inkább a kisebb gépek mellé ajánlható, ezek mellé viszont nagyon.

metz_26_af_2_1.jpg

A Metz 26 AF-2 egyik legfontosabb tulajdonsága kis mérete és alacsony tömege lesz: hogy a vaku tényleg nem foglal sok helyet, azt jól jelzi, hogy amikor éppen nincsen rá szükség, akár még egy ingzsebbe is simán eltehetjük. Adja magát, hogy a 26 AF-2 elsősorban a vakupapuccsal rendelkező kompakt fényképezők valamint MILC gépek mellé ajánlható.

metz_26_af_2_2.jpg
Apró mérete ellenére a teljesítményre egy szavunk sem lehet. A Metz 26 AF-2 26-os kulcsszámmal rendelkezik (ISO100, 85 mm), ami sokkal nagyobb mozgásteret enged a beállítások kiválasztásánál, mint a fényképezőgépek saját vakuja. A sokoldalú használhatóságot többek között a dönthető fej, a tele toldó és a nagy látószögű diffúzor biztosítják, de nem kell átcserélni a vakut akkor sem, ha fényképek helyett videót szeretnénk készíteni: ilyenkor a fókuszállításnál segédfényként működő LED-et használhatjuk a téma megvilágításához. A lámpa 1 méteres távolságnál kb. 30 lux fényerőt biztosít. A vaku csomagolása még egy fémből készült állványt is rejt, aminek akkor vehetjük hasznát, ha a kamerától távol szeretnénk elhelyezni (ilyenkor a vakut akár vezeték nélkül módban is használhatjuk). A Metz saját mérései szerint egy szett akkumulátorral (egészen pontosan kettő darab AAA méretű elemek/akkuról van szó) 160-at exponálhatunk.

metz_26_af_2_3.jpg
Elődjéhez hasonlóan a Metz 26AF-2 a legtöbb fényképezőgéppel kompatibilis lesz, készülni fog belőle Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Leica, Pentax, Sony és Fujifilm kamerákhoz illeszthető változat is. A kamera természetesen ezen fényképezőgépek TTL módjait egytől egyig támogatja (a később megjelenő fényképezőgépekkel pedig firmware frissítés után fog tudni együttműködni). A vaku megjelenése április végén várható.

Címkék: kütyük