3 Díjat is bezsebelt a SIGMA

A TIPA egy, a világ legjelentősebb fényképezéssel és képalkotással foglalkozó magazinjait képviselő szervezet, amelynek tagjai minden évben megválasztják az iparág legjobb termékeit. A 2016-os díjazottak között a Sigma három objektívje is megtalálható.

sigma_tipa.jpg

SIGMA 50-100mm F1.8 DC HSM | Art

sigma-50-100.jpg

A közepes teleobjektívek között választották legjobbnak az APS-C szenzoros gépeknél 75-150 mm-es effektív átfogást kínáló objektívet, amelynek különlegessége, hogy a teljes tartományban F1.8-as fényerővel bír. Összesen 21 lencsét tartalmaz 15 csoportban, a precíz és gyors fókuszállítást pedig ultrahangos motor végzi. Az objektívvel akár már 1 méteres távolságra lévő témát is megörökíthetünk. A kiváló terméktámogatásra garancia, hogy az objektív mellé USB-s dokkoló is jár, amivel nemcsak a firmware-t lehet a későbbiekben frissíteni, hanem a fókuszállítás finomhangolásához is használhatjuk.

 

SIGMA 24-35mm F2 DG HSM | Art

sigma-24-35.jpg

Bejött a papírforma, hiszen a világ első, full-frame gépekhez kifejlesztett F2.0 fényerejű objektívje is besöpörte a kategória legjobbjának járó elismerést. Az objektív 24-35 mm-es gyújtótávolságot nyújt, 18 lencsetagja pedig 13 csoportba rendeződik. Akár f/16-os apertúrával is használható, a témát pedig akár 28 cm-re is megközelíthetjük vele. Az objektív a fókuszt villámgyorsan állítja be, a többrétegű bevonat pedig a tükröződéseket és szellemképeket csökkenti minimális szintre.

 

SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art

sigma-20_v2.jpg

Szintén full-frame gépekhez jelent tökéletes választást a 20 mm-es f/1,4-es objektív, amely kiváló felbontása révén a profik igényeit is maradéktalanul képes kielégíteni. Két alacsony szórású és öt extra alacsony szórású lencse is jutott az összesen 15 darab tökéletesen megmunkált üveglencséje közé. Az objektív tervezésénél a visszatükröződések és a kromatikus aberráció mértékének csökkentése kiemelt szempont volt, de természetesen a fókuszállítása is gyors és pontos. Az objektív – szintén a profiknak kedvezve – széles hőmérsékleti tartományban vethető be.

Címkék: kütyük