Egy igazán jó, tévéhez való billentyűzet

Az E6700 a Rapoo egyik olyan billentyűzete, amely egy személyben az egeret is tudja helyettesíteni. Tévékhez mindenképpen ajánlott, de tablethez is remek választás lehet.

rapoo_e6700_1.jpg

A Rapoo E6700 elsősorban az okostévék felhasználói számára készült: Bluetooth összeköttetésre képes, és a billentyűzet gombjai mellé egy touchpad is került, ami az okostévé funkciók használatát hihetetlen módon képes megkönnyíteni. A klaviatúra fehér és fekete színben egyaránt kapható, így bármilyen is legyen a tévénk vagy a nappalink színvilága, fogunk tudni választani olyan verziót, ami illeszkedik a környezetbe.

A billentyűzeten a gombok chiclet (vagyis szigetes) elrendezésben sorakoznak egymás után, szám szerint 82 darab van belőlük. A méret majdnem teljes, de összességében egy picit kisebb a gombokra jutó szélesség, mint egy átlagos notebooknál – azért, hogy a 8×9 cm-es tapipaddal együtt se legyen túlságosan nagy a szerkezet. A kiosztás természetesen magyar. A keskenyebb szélesség ellenére a gépelési élményt kényelmesnek találtuk, így a klaviatúrát nemcsak tévé mellé tudjuk elképzelni, hanem akár tablettel összepárosítva is, hiszen a hosszabb szövegek begépelése sem kényelmetlen rajta. A kiváló gépelési élményt nemcsak a relatív hosszú leütési út biztosítja, hanem az is, hogy a hátsó részt két apró láb segítségével meg lehet emelni.

rapoo_e6700_2.jpg

A tapipad 8×9 cm-es, ami bőven elég: egy átlagos notebookra is legfeljebb ekkora méretű felület szokott kerülni. A tévénél csak a kurzor mozgatására tudjuk használni az „egeret”, ha viszont tablettel vagy notebookkal párosítjuk, akkor gesztusokat is bevethetünk, a Windows 10-es masináknál például működik a másodlagos kattintás és a csíptetős zoom is.

A billentyűzet akkuról működik, amelyet microUSB kábel segítségével tudunk feltölteni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

153619: Rapoo E6700 Bluetooth billentyűzet (fekete)

153620: Rapoo E6700 Bluetooth billentyűzet (fehér)

Címkék: kütyük