Ezzel a töltővel bármilyen akkut fel tudsz tölteni!

Mindegy, hogy AA, AAA méretű akkumulátorról vagy fényképezőgépbe való áramforrásról van szó, a Hama töltője boldogul vele.

00081380prx.jpg

Akinek sokféle kütyüje van, annak sokféle töltője is kell, hogy legyen; a mobiltelefonokat és tableteket egységesen microUSB-kábellel kell tölteni, ám számos más olyan eszköz van, amelynek töltőjét nem szabványosították. Ilyenek például, de nem kizárólagosan a fényképezőgépek; és persze van még egy sor olyan elektronikus készülék is, ami AA vagy AAA méretű akkumulátorról működik (mondjuk egy notebook egér). Otthon még talán nem is olyan nagy gond, ha hegyekben állnak a töltők, aki viszont utazik, az a lehető legkevesebb csomaggal szeretné megtenni ezt; ha a ruha mellé még négy-öt töltőt is be kell pakolni, akkor az már igen távol esik az optimálistól. Még szerencse, hogy erre nem feltétlenül van szükség: elég, ha csak a Hama Delta Ovum LCD töltőjét visszük magunkkal, amely a legtöbb Li-Ion akku feltöltéséhez remekül használható.

00081380abx.jpg

A töltőben lévő elektronika a Li-Ion technológiájú akkumulátorok mellett a NiMH-s újratölthető elemeket is tudja még kezelni. Előbbieknél a töltőfeszültség 3,6, 3,7, 7,2 valamint 7,4 volt lehet; ennek kiválasztása, csakúgy mint a + és - pólusok beállítása, a töltési profil és a töltési idő meghatározása, automatikusan történik. A töltéshez szükséges lábakat pillanatok alatt a megfelelő helyre csúsztathatjuk, ezt mindig meg kell csinálni, de szerintünk a dolog nem nagy ár cserébe azért, hogy több töltőt váltunk ki egyetlen készülékkel. A Delta Ovum LCD sokoldalúságát mutatja továbbá az is, hogy oldalára egy USB csatlakozó is került, amivel pedig az USB-ről tölthető kütyüket „etethetjük meg”. Bármelyik megoldást is válasszuk, a töltés állapotáról LCD-kijelző nyújt információt.

00081380awx.jpg

A töltő további extrája, hogy nemcsak 230 voltos hálózati árammal lehet használni, hanem akár 110 voltos hálózatokon is, sőt, még az autó szivargyújtójáról is működik, így tényleg minden tekintetben univerzális megoldásnak számít. Akinek pedig az is elég, ha az LCD-kijelző helyett LED-ek adnak tájékoztatást a töltés aktuális állapotáról, annak a hasonló képességekkel rendelkező Hama Delta Multi töltőt (lent) ajánljuk a figyelmébe.

00081360abx.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

Hama Delta Ovum LCD

Hama Delta Multi

Címkék: kütyük