Sony tükör nélküli gépekhez készített konvertert a SIGMA

Az átalakító segítségével Sigma EOS és Sigma SA bajonettes objektíveket használhatunk Sony E bajonettes vázakon.

mount-converter-mc-11-890-c82.jpg

A tükör nélküli fényképezőgépek egyre népszerűbbek, és nemcsak a hobbi fotósok körében, hanem a profiknál is. A különféle kamera rendszerek között választani ugyanakkor nem egyszerű dolog, hiszen mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is. A tükör nélküli gépeknél például a kisebb tömeg és méret sokak számára lehet előnyös, ugyanakkor cserébe kisebb rugalmasságot kapunk az objektívek terén, mivel a kínálat ezekhez a gépekhez jellemzően sokkal szűkösebb. Alapból a rendszerek között nem is lehet átjárni, a SIGMA is többféle verziót készít az objektívekből, hogy azokat különféle gyártók fényképezőivel lehessen használni. A japán vállalat azonban nemcsak ilyen módon igyekszik biztosítani a sokszínűséget, hanem konverterek gyártásával is – ezek az átalakítók ugyanis lehetővé teszik az átjárást az egyes bajonettek között.

mount-converter-mc-11-890-63f.jpg

A legújabb átalakító a sorban a MOUNT CONVERTER MC-11, amely a SIGMA EOS és SIGMA SA objektívekhez készült, és a Sony E-bajonettes vázain lehet használni. A konverter nemcsak a tökéletes leképezéshez szükséges fizikai/mechanikai követelményeket veszi figyelembe, hanem a két rendszer eltérő jellemzőit is egymáshoz tudja igazítani, így például a fókuszmotor és az optikai képstabilizátor működését valamint az automatikus rekeszállítást is biztosítja. A konverterrel a SIGMA egyrészt azoknak a profiknak szeretne kedvezni, akik többféle gépet is használnak, hiszen így lehetőség van arra, hogy ugyanazt az objektívet két teljesen eltérő karakterisztikájú vázzal használják, másrészt pedig az átalakító akár az amatőröknek is jó választás lehet, mert a Sony E-bajonettes fényképezőgépekhez sokkal szélesebb palettáról választhatnak maguknak objektívet ezután.

mount-converter-mc-11-890-1f4.jpg

Az MC-11 a Sony α7-es szériájával, a NEX gépekkel és az α5000/α6000 sorozatokkal használható, és jelenleg 15 féle objektívet támogat – ami azt jelenti, hogy a SIGMA termékpalettájáról összesen 19 objektívet lehet a fenti gépekhez használni, vagyis az átalakító segítségével a választék majd’ ötszörösére nőtt. A SIGMA ígérete szerint a konverter – firmware frissítés után – a később kiadásra kerülő objektíveket is támogatni fogja. Az aktuális kompatibilitási lista ezen a linken ellenőrizhető.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

SIGMA MOUNT CONVERTER MC-11

Címkék: kütyük