Kedvenc kütyük a strandon

Ha nyár, akkor irány a tengerpart, a Balaton vagy a strand – a tikkasztó hőségben nincs is jobb, mint sűrűn megmártózni a vízben. A víz azonban a kütyük egyik legnagyobb ellensége; legalábbis ez a jellemző. Még jó, hogy vannak olyan eszközök is, amelyeket direkt úgy alakítottak ki, hogy a víz mellett is használhassuk őket.

hama_strandos_kutyuk_5.jpg

Több olyan akciókamera van például, amelyet tokkal vagy tok nélkül a vízben is lehet használni. A legnépszerűbb a GoPro; mi most azonban nem róla írunk, hanem egy hozzá készült kiegészítőről. A GoPro ugyanis hiába kerül vízálló tokba, ha elengedjük, szépen elsüllyed. A Hama-féle GoPro „Floaty” viszont megakadályozza ebben. A markolat persze nemcsak ezért jó, hanem azért is, mert segítségével sokkal stabilabban foghatjuk a kamerát a vízben, tehát jobb felvételeket készíthetünk. Egyébként a markolat mellé egy csuklószíj is jár, így a lebegési képességet remélhetőleg sosem kell élesben is tesztelni.

hama_strandos_kutyuk_1.jpg

Két csobbanás között természetesen a legjobb napozni és pihenni, pihenés közben pedig a legjobb zenét hallgatni. A telefont vagy az MP3 lejátszót még csak-csak el tudjuk rejteni a táskába, vízbiztos helyre, a fülhallgatót viszont nem. Így pedig könnyen lehet, hogy a társakról vagy a hajunkról néhány csepp víz rákerül. A Hama Joy Sport fülhallgatóival viszont ez nem gond, mivel a zöld, kék és rózsaszín árnyalatban kapható, hallójáratos füleseket direkt olyan anyagból készítették, hogy se a víz se az izzadtság ne tudjon kárt tenni bennük. Ebből adódik persze, hogy ezek az apróságok nemcsak a nyaralásnál nagyon hasznosak, hanem akkor is, ha futni megyünk vagy leugrunk az edzőterembe.

hama_strandos_kutyuk_2.jpg

A Rapoo A200 is remek társ a strandon! Ennek a bluetoothos hangszórónak apró mérete ellenére is bőven elég nagy hangja van ahhoz, hogy egy kisebb csapatot szórakoztassuk. Összeállításunkba természetesen ez a kütyü is azért került be, mert vízálló; bár ez csak korlátozottan igaz rá, tehát a felfújható medencébe azért ne dobjuk bele. Különösebben viszont nem kell rá vigyázni, ha egy kis folyadék ráfröccsen, attól még vígan elvan. A vízállóság mellé pormentes kivitel is jár (vagyis mehetünk vele homokos strandra is), és mivel a hangszóró ütésálló is, az sem baj, ha strandfoci közben véletlenül eltaláljuk a labdával. Ami a hangszóró technikai paramétereit illeti, ezek is nagyon jók: a Bluetooth 4.1-es kapcsolat akár 10 méteres hatótávolságot is biztosít, a hangszóróhoz egyszerre két telefon is kapcsolódhat, a beépített akku pedig töltésenként nagyjából 6 órányi üzemidőt biztosít. Akinek a fekete szín nem jön be, az választhat magának sárga, piros, fehér és zöld verziót is.

hama_strandos_kutyuk_6.png

Az egész napos strandolás veszélye, hogy a telefon és/vagy a GPS a nap végére megadja magát. A lemerülés szinte biztos, ha nemcsak telefonálásra használjuk a mobilt, hanem fotózunk is vele: a fényképezés alatt gyakorlatilag maximumon pörögnek a telefonok. Nem árt tehát, ha van nálunk tartalék. Hogy kicsi vagy nagy, azt mindenki döntse el maga: kisebb táskába a 2600 mAh-s USB-s töltőt ajánljuk, ami a telefonok többségét legalább 80 százalékra képes feltölteni.

hama_strandos_kutyuk_3.jpg

Ha viszont van hely, vagy kell a „kakaó”, akkor 12500 mAh alatt nem is érdemes megállni. Egy ilyen a kapacitású töltővel akár háromszor is feltölthető a mobil – de akár azt is mondhatjuk, hogy három telefonba tudunk vele újból életet lehelni. Ráadásként a nagyobb kapacitású töltőre két USB csatlakozó is került, így egyszerre két készüléket is tud tölteni, továbbá egy LED is került rá, vagyis még lámpaként is funkcionálhat.

hama_strandos_kutyuk_4.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

124525: Hama Akku Pack 2600 mAh (piros)

137420: Univerzális USB külső akku, 13000 mAh (fekete-piros)

4407: GoPro „Floaty” lebegő markolat

Hama Joy Sport fülhallgatók

Rapoo A200 Bluetooth hangszórók