Európába jöttem

Tavaly már írtunk egy összefoglaló cikket azokról a konnektor átalakító dugaszokról, amelyek nagy hasznára lehetnek az Európán kívülre utazók számára, most megfordítjuk az irányt.

00128210dex_v2.jpg

Amikor konnektor átalakító dugóról van szó, akkor mindenkinek rögtön azok az adapterek ugranak be, amelyekkel Európán kívül tudjuk a saját kütyüinket bedugni a meglátogatott ország konnektoraiba. Magyar embernek nincs is másra szüksége, gondolhatnánk – ennél nagyobbat azonban aligha tévedhetnünk. Persze nem arról van szó, hogy a tengerentúli vagy éppen ázsiai dugaszokat az idehaza használatos „C” vagy „F” típusú csatlakozóval kompatibilissé tevő adapterek minden háztartásban nélkülözhetetlenek, viszont aki szeret külföldön (vagy interneten külföldről) vásárolni, annak előbb-utóbb szüksége lesz ilyesfajta adapterre is. Elvégre egy külföldön vásárolt notebook-töltő – hogy csak egyetlen példát vegyünk – Magyarországon máskülönben nem működik.

00128210abx2_v2.jpg

Ezt szintén pedzegettük múltkori cikkünkben, és két adaptert is mutattunk, amelyekkel az egyesült-királyságbeli valamit amerikai dugaszokat lehet hazai konnektorban használni. Most pedig bővítjük a sort a Hama World to Europe adapterével, amelynek villásdugó része „F” típusú, vagyis földelt konnektorban használható, másik fele pedig a világ szinte minden tájáról érkező készülékeket tudja fogadni. Mindegy, hogy legújabb szerzeményünk Amerikából (mindhárom része), Kanadából, Kínából, Japánból, Dubaiból, Svájcból, Olaszországból, Ausztráliából stb. származik, nem lesz gond a használatával! A dugasz egészen pontosan az „A”, „B”, „C”, „J”, „L”, „G” és „I” csatlakozó típusokkal kompatibilis.

Figyelem! Arra nagyon kell figyelni, hogy az adott töltő/készülék működik-e 220 voltos hálózaton is – ha az eszköz erre nincsen felkészítve, akkor annak könnyen elfüstölés lehet a vége! Az adapter legfeljebb 16 amperes áramerősséggel és 4000 wattos teljesítményfelvétellel terhelhető.

Aki viszont most készül elutazni, és az itthoni kütyüit szeretné Európán kívül használni, annak korábbi cikkünket ajánljuk.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

128210: Hama utazóadapter World-EU