Két új digitális rádió a Hamától

A Hama két éve, szintét az IFA-n jelentette be az első digitális rádióit, amelyek méltán és gyorsan lettek nagyon népszerűek, hiszen kedvező áron kínáltak kiváló minőséget és temérdek szolgáltatást. Ezt követően azonban a német márka ezen a területen nem túlságosan sokat mozgolódott, a termékpaletta tulajdonképpen teljesen változatlan maradt egészen mostanáig: az idei IFA-n a kínálat két új modellel bővült.

hama_dir3600mbt.jpg

A DIR3600MBT analóg és digitális adások vételére is alkalmas, 2.1-es hangrendszerrel rendelkezik. A digitális szabványok közül természetesen nemcsak a DAB, hanem a DAB+ technológiát is támogatja. Zenei teljesítménye összesen 70 watt, ami úgy áll össze, hogy a két 20 wattos szatellit hangsugárzót egy 30 wattos mélynyomó egészíti ki. Ezzel a teljesítménnyel egy normál nappalit is bőven tele tud varázsolni zenével, ami természetesen nemcsak megfelelően hangos, hanem minőségi is lesz, még a mély hangok is teltek. A készülék egyik legnagyobb érdekessége, hogy támogatja az UNDOK-féle Multiroom megoldást, ami egyrészt lehetővé teszi, hogy a háztartásban lévő DIR3600-ak (és más kompatibilis készülékek között) szabadon váltogassunk, és a zene mindig ott szóljon, ahol éppen vagyunk a lakásban, másrészt pedig telefonos távirányítási lehetőséget is kapunk ezzel együtt.

 

A kütyü a szolgáltatások terén full extrás, szinte mindent tud, amit ma egy digitális rádió tudhat: 20 ezernél is több online állomást tud fogni, amelyek közül 30-at gyorsgombra is „tehetünk”, képes csatlakozni a Spotifyhoz, a csatornaváltást, zenelejátszást és egyebeket pedig egy nagyméretű, 320×240 pixeles LCD is segíti. Az internetről vagy USB stickről lejátszott zenét nemcsak a készülék saját hangszórójával hallgathatjuk, hanem UPnP/DLNA eszközökre vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül is streamelhetjük, és persze az analóg és digitális hangkimenetet is használhatjuk.

hama_ifa_3.jpg

Szolgáltatások terén a Hama másik digitális rádiója is remekel: a DIR3500MCT-ben a streamelési lehetőségek, a Spotify és az UNDOK mind-mind megtalálhatók, viszont kisebb (30 wattos) zenei teljesítményt és kijelzőt kapunk, hogy cserébe egy igazán érdekes extrával gazdagodjék a kütyü tudása. a DIR3500MCT nagy extrája az, hogy CD-lejátszóval is bővíthetjük, így nemcsak az  online és USB-n tárolt zenéket tudja lejátszani, hanem a CD gyűjteményünket is meghallgathatjuk vele.

 

Az újdonságok forgalmazása Magyarországon várhatóan a következő hetekben kezdődhet meg.