Ha mindig tudni szeretnéd, hogy milyen idő lesz

Az Oregon Scientific nevű vállalatot egy korábbi bejegyzésben már bemutattuk, és ígéretet tettünk arra is, hogy a márka itthon kapható termékeivel részletesebben is foglalkozunk majd. Első körben a gyártó három időjárás-állomását vettük szemügyre.

windows_outside.jpg

A BAR206-os típus fekete és fehér színben is elérhető, az idő mellett a hőmérséklet és a páratartalom kijelzésére is alkalmas. Hőmérsékleti adatokból ráadásul rögtön kettőt is láthatunk (ha akarunk persze), hiszen a bázisállomáshoz egy második, vezeték nélküli érzékelőt is csatlakoztathatunk. Ideális megoldás, ha nemcsak a lakás hőmérsékletét, hanem a külső hőmérsékletet is nyomon szeretnénk követni. Az időjárás-állomás napi szinten rögzíti a legnagyobb és legkisebb mért értékeket, ha ezeket is szeretnénk látni. A készülék természetesen a következő 24 órában várható időjárást is mutatja, mégpedig nagy és könnyen értelmezhető piktogramok és egy LED segítségével. Utóbbi akkor kapcsol be, ha fagyveszély várható. A BAR206 órája szintén rendelkezik egy extrával: rádióvezérelt, vagyis garantált, hogy mindig a pontos időt mutatja. A kijelző háttérvilágítást is kapott, így akár sötétben is leolvasható.

156321.jpg

Amíg a BAR206-os típus külsőre a klasszikus vonalat erősíti, addig a nála valamivel nagyobb tudású BAR268HG tervezői a modern formákat részesítették előnyben. Az alapvető funkciók természetesen ugyanazok (idő, hőmérséklet, minimális/maximális hőmérséklet, páratartalom, időjárás-előrejelzés és fagyveszély funkció valamint háttérvilágítás mind szerepelek a repertoárban), továbblépést elsősorban az jelent, hogy nemcsak a belső érzékelő, hanem a kültéri modul is tudja mérni a páratartalmat. Ilyenből egyébként akár ötöt is csatlakoztathatunk. További extra, hogy a kijelzőről a holdfázis aktuális állapotát is le tudjuk olvasni.

156333.jpg

A legprofibb típus kétségtelenül a RAR502-es modell, ami a dizájnján is meglátszik. Ennek a változatnak a legfőbb érdekessége az, hogy egyszerre négy helyiség/helyszín hőmérsékletét is nyomon tudja követni – az ehhez szükséges három extra, vezeték nélküli jeltovábbításra képes érzékelőt pedig természetesen a csomagolás tartalmazza. A szenzorok akár 30 méterre is elhelyezhetők a központi egységtől, burkolatuk pedig cseppálló, hogy akkor se legyen gond, ha a kertben vagy a garázsban szeretnénk valamelyiket elhelyezni. A hőmérsékleti adatok mellett a páratartalom is megjelenik, és a kütyü éppen úgy előre tudja jelezni egy nappal az időjárást, mint a BAR206-os vagy BAR268-as modellek. A várható időjárást ezen a készüléken is nagyméretű piktogramok jelzik, a tápellátásról pedig AA méretű elemek gondoskodnak. Ez a készülék is rendelkezik háttérvilágítással, hogy sötétben is meg tudjuk nézni a kijelzőn lévő adatokat.

156665.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

156321: Oregon Scientific BAR206

156333: Oregon Scientific BAR268HG

156333: Oregon Scientific RAR502