Univerzális távirányítók Samsung, LG és Sony tévékhez

Az univerzális távirányítók nagyon keresettek, a Thomson megoldásival itt a Hama blogon ennek megfelelően többször is foglalkozunk már. A gyártófüggetlen modellek mellett a vállalat gyártóspcecifikus vezérlőket is kínál; közülük a Samsung tévékkel működő ROC1105SAM-ot korábban már megnéztük. Most megérkeztek mellé az LG valamint a Sony tévékkel kompatibilis verziók is.

thomson_remote.jpg

A gyártóspecifikus modellek egyik legnagyobb előnye az, hogy a legtöbb esetben semmilyen programozást nem igényelnek, a csomagolásból kivéve azonnal használatba vehetjük őket. Kevésbé népszerű tévéknél azért előfordulhat, hogy nem minden gomb működik megfelelően, ilyenkor azonban a használati utasítás segítségével a problémát pillanatok alatt orvosolhatjuk. Természetesen az is nagyon hasznos, hogy a Thomson, ha csak egy gyártó készülékeit kell számításba venni, tud figyelni arra, hogy az egyes márkák milyen extra funkciókat, extra gombokat építenek be saját vezérlőikbe – így azokat a gombokat, amelyek különleges feladatot látnak el, megfelelően lehet feliratozni is, sőt olyan speciális gombok is megtalálhatók ezeken a távirányítókon, mely funkciók az eredeti távirányítón nem, csak a készülék menüjéből hívhatók elő.

132500.jpg

Az LG tévékhez készült ROC1105LG (lent) valamint a Sony tévékhez készült ROC1105SON (fent) további jó tulajdonsága, hogy dizájnban is illeszkednek a koreai valamint a japán gyártó tévéihez – a felépítés azért nem teljesen olyan, mint e két márka gyári távirányítóinál, de a hasonlóság jól látható. Mindkét típusra összesen 52 gomb került, a fontosabbak közülük (csatornaváltás, hangerő, számgombok, bekapcsolás, bemenet) fluoreszkálnak is, hogy a sötétben is könnyű legyen őket megtalálni.

132499.jpg

Az univerzális távirányítók – főleg az LG tévéinél – nemcsak azért lehetnek népszerűek, mert sokan elhagyják a tévéhez mellékelt vezérlőt, hanem azért is, mert a koreai vállalat a 2016-os modellek többségéhez levegőben működő egeret ad, amelynek formája nem biztos, hogy mindenki számára ideális.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

132499: Thomson ROC1105LG távirányító LG tévékhez

132500: Thomson ROC1105SON távirányító Sony tévékhez