Bluetooth füles sportoláshoz

A rendszeres testmozgás nagyon fontos. Ha van egy vezeték nélküli fülhallgatónk, akkor pedig még a zenehallgatásról sem kell lemondani futás vagy éppen kondizás közben.

pr852_prfd1_thomson_131978.jpg

Sokan szeretik a vezeték nélküli fülhallgatókat, hiszen ezeknek a kütyüknek a hétköznapi életben is vannak előnyei – a kábelmentes életet azonban igazán azok tudják élvezni, akik aktív testmozgás közben is szívesen hallgatják kedvenc számaikat.

A sport több kütyügyártó fantáziáját is megmozgatta már, a fülhallgatók között pedig igen sok a fitnesz termék, sőt a vezeték nélküli fitnesz termék. És ez nem véletlen: ha valaki testmozgást végez, akkor a kábel nemcsak zavaró, hanem balesetveszélyes is. Beleakadhat valamibe, rátekeredhet a lábra vagy a kézre. Jobb esetben csak a telefon vagy a fülhallgató sérül meg ettől (leesik, kiesik, stb.), rosszabb esetben viszont akár egy nagy esés is lehet a dolog vége. Egy vezeték nélküli fülhallgatóval ez a probléma teljesen kiküszöbölhető; a Thomson WEAR6206BT viszont nemcsak azért ideális választás, mert Bluetooth kapcsolattal működik, hanem azért is, mert a füldugaszok kialakítása olyan, hogy bírják a rázkódást, a kütyü anyagában pedig nem tesznek kárt az izzadtságcseppek sem. A Thomson prioritásként kezelte a tömeget is, amely mindössze 12 gramm. A fülhallgatót a gyártó nem csak egy fülpárnával szállítja: a csomagolásban háromféle méretű szilikon „vég” is található, hogy a füles mindenkinek a fülébe tökéletesen passzoljon.

A vezeték nélküli kapcsolat, ahogyan az előbb már említettük, nemcsak a sportoló, hanem a telefon egészségére is vigyáz: a mobilt kényelmesen el tudjuk tenni egy zárható (akár belső) zsebbe, vagy letehetjük valamilyen biztonságos, tőlünk pár méterre lévő helyre is. Ahonnan nem kell majd elővenni akkor sem, ha a számok között szeretnénk lépkedni vagy telefonálnánk: a két hangszórót összekötő (egyébként állítható hosszúságú) pánton lévő gombokkal a zene kezelése mellett a hívások fogadására és indítására is van lehetőség. További hasznos extra, hogy a fülhallgató egyszerre két készülékhez is tud kapcsolódni – a zenehallgatással szemben a hívások természetesen minden esetben prioritást élveznek. A fülhallgatót töltésenként 4 órán keresztül lehet használni, a készenléti idő pedig 180 óra.