Kihangosító az autóba szerelés nélkül? Igen!

A Jabra termékpalettáján több olyan Bluetooth kihangosító/hangszóró is van, amit autóban tudunk használni. A Drive a kompakt megoldások közül való, amelyet nemcsak használni egyszerű, hanem az autóba be- és kiszerelni is.

jabra-drive-3.jpg

A KRESZ szabályai szerint vezetés közben csak akkor lehet telefonálni, ha az autóban kihangosító működik. Sajnos nap mint nap látni, hogy ezt a szabályt az autósok megszegik, pedig több olyan megoldást is létezik, amivel az autót pillanatok alatt fel szerelni kihangosítóval. A Jabra Drive az egyik legegyszerűbben telepíthető kütyü, hiszen még csavarozni sem kell a beépítéshez: a kütyüt a napellenzőre lehet felcsíptetni. A Drive méretéből adódóan inkább kihangosító semmint hangszóró, e szerepkörben viszont nagyon jól megállja a helyét. A fekete és fehér színben kapható készüléket 2,5 óra alatt lehet feltölteni microUSB csatlakozó segítségével, ezt követően pedig 30 nap készenléti időre és 2 órányi beszélgetési időre vagy 8 órányi zenehallgatásra számíthatunk. Az USB-s töltés elsőre talán riasztó lehet, pedig nem az: a Drive-hoz mellékelt adapterrel a szivargyújtóról menet közben is simán újra lehet tölteni a kütyüt. Viszont mivel tényleg csak egy mozdulat levenni a helyéről a szerkentyűt, nyugodtan tölthetjük a lakásban is, ha az úgy kényelmesebbnek tűnik.

jabra-drive-2.jpg

Ami a fontosabb működési paramétereket illeti: a Bluetooth 3.0-s szabványú, így a Drive-ot minden okostelefonnal lehet párosítani. Összesen nyolc készülékhez tud kapcsolódni, amelyek közül szimultán kettőt tud kezelni. Bejövő és kimenő hívásoknál a telefonok közötti váltás természetesen automatikus, ha pedig egyetlen készülék sem kapcsolódik hozzá, akkor kis idő elteltével a Drive kikapcsol, hogy kímélje az akkumulátorát. A hangszórók mellé mikrofon is került, hogy beszélgetéshez a telefont egyáltalán ne kelljen kivenni a zsebünkből. A Drive-val felvehetjük a hívásokat, magunk is kezdeményezhetünk beszélgetést, vagy az utolsó számot újratárcsázhatjuk. Nemcsak kényelmes, hanem biztonságos is, hogy a fontosabb funkciókat hangutasítással kezelhetjük. A beszélgetés minőségét intelligens zajszűrés javítja, ami hatékonyan szűri ki a motorzajt és a gördülési zajt is.

jabra-drive-1.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

153460: Jabra Drive (fehér)

109248: Jabra Drive (fekete)