Két egyszerű, de nagyszerű telefontartó az autóba

A mobilt nemcsak nehézkes vezeték közben használni, hanem veszélyes is – nem véletlen, hogy az aktuális szabályok csak akkor engedik használatukat, ha kihangosító is van a kocsiban. Az Android és az iOS egyaránt rendelkeznek már ilyen funkcióval, ez azonban még nem teljesen oldja meg a kérdést; ha a telefont kézben kell tartani vezetés közben, akkor nem sokkal vagyunk előrébb. Itt jön képbe a Hama és két legújabb mobiltelefon tartója.

00173765awx.jpg

Tartja magát a nézet, hogy igazán dizájnos tartót csak akkor lehet tervezni, ha az egy adott készüléktípushoz készül; a Hama viszont erre alaposan rácáfol az Univerzális Autós Mobiltartó „Magnet Alu” névre keresztelt kütyüjével. A szerkezet ultraerős mágnessel működik, ami minden körülmények között stabil pozíciót ad úgy, hogy közben a telefon kényelmes felhelyezhetősége is megmarad. Maga a tartó egy apró, de felettébb igényes „pogácsa”, amit a levegő fúvókák rácsára kell felerősíteni. A szett másik része egy fémlap, ez megy a mobil hátuljára. Apró figyelmesség, hogy ez utóbbiból kettőt is kapunk a dobozban. A kialakításból adódóan a telefont álló és fektetett helyzetben is rögzíthetjük, és adott a kábelek csatlakoztatásának lehetősége is – ennek a tartónak az egyetlen hátránya mindössze az, hogy az ívelt hátlapos készülékekkel nem használható együtt.

00173765uax.jpg

Ha inkább a klasszikus megoldásra és/vagy a sokszínűségre szavazol, az Univerzális Autós Mobiltartó szettet ajánljuk. Ebben háromféle állvány is helyet kapott, az egyikkel a szélvédőre tapaszthatjuk, a másikkal a műszerfalra „ragaszthatjuk”, a harmadikkal pedig a szellőző rácsára erősíthetjük fel a mobilt. Vagyis garantált, hogy a tartót az autó belső részének megbontása, fúrás vagy faragás nélkül tudjuk beépíteni. A tartó gyakorlatilag bármilyen telefonnal kompatibilis, mivel karmai 4-11 cm között szabadon állíthatók. A bölcső kialakításakor a mérnökök gondoltak arra, hogy sokan út közben szokták tölteni a mobilt, így az alsó részét szellősre tervezték, hogy legyen hely az USB-kábelt csatlakoztatni. A gömbfejes rögzítésnek hála még a fektetett használatról sem kell lemond00173882abx.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173882: Univerzális autós mobiltartó szett

173765: Univerzális autós mobiltartó „Magnet Alu”