Két USB stick iPhone-hoz

A SanDisk iXPAND Lightning csatlakozója segítségével közvetlenül az Apple mobil kütyüihez csatlakoztatható, még kábel sem szükséges a művelethez. Kétféle méretben is elérhető.

sandisk_ixpand.jpg

Az Apple megéri a pénzét: telefonjai és táblagépei úgy készülnek, hogy a belső memóriát nem lehet kártyával bővíteni. Ennek részben technikai okai vannak: a gyártó szerint csak így garantálható, hogy a kütyük sebessége konzisztens marad. Valószínűleg ugyanakkor a stratégia része vastagon az is, hogy így egy csomó extra adattárolásra alkalmas kiegészítőt is el lehet adni a készülékek mellé.

Fentiekből egyenesen következik, hogy se szeri se száma azoknak a megoldásoknak, amelyek az iPhone illetve az iPad belső memóriájának bővítését szolgálják. A SanDisktől is több erre alkalmas kütyüt mutattunk már be, a mostani bejegyzésben szereplő iXPAND stick viszont vitathatatlanul az egyik legkényelmesebb verziót jelenti. Ez a kütyü nem más mint egy USB stick, amelyre két csatlakozó is került: egy USB 3.0 port, hogy PC-hez vagy Machez könnyedén csatlakoztassuk, és egy Lightning port, hogy az iPhone-ok valamint az iPadok is minden további nélkül tudják kezelni. Tulajdonképpen ennél egyszerűbb módja valóban nincs az adatok mozgatásának két eszköz között! A Stick 16 és 32 GB-os méretben érhető el, ami bőven elég arra, hogy a mobilon készült fotókat a számítógépre másoljuk, és nem fogunk zavarba jönni akkor sem, hogy egy hosszabb repülőútra szeretnénk felkészülni néhány filmmel. A SanDisk iXPAND stick sebessége kb. 60 MB/s, így a kisebbik változatot 5, a nagyobbik verziót pedig 10 perc alatt tudjuk teljesen megtölteni. Amit még fontos megemlíteni, az az, hogy a Lightning csatlakozója elrejthető, így használaton kívül mindenféle sérüléstől védett.

A SanDisk a kütyü mellé egy telefonos applikációt is készített, ami elsősorban a videók és zenék kezelését könnyíti meg, de lehetőséget ad arra is, hogy a telefonnal készített fotókat és videókat az iXPAND csatlakoztatása után a belső memóriájából automatikusan a stickre másoljuk. Bónuszként a kütyü tartalmát 128 bites AES titkosítással is védhetjük, így ahhoz idegenek – mondjuk a kulcs elvesztése esetén – semmiképp sem fognak tudni hozzáférni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173326: SanDisk iXPAND, Apple Lightning (16 GB)

173327: SanDisk iXPAND, Apple Lightning (32 GB)