Töltsd fel a mobilod kábel nélkül

Elég sok olyan telefon létezik már, amit vezeték nélkül is lehet tölteni, az alapcsomagban azonban az ehhez szükséges töltő csak a legritkább esetben található meg. Szerencsére egy ilyen kütyü beszerzése utólag sem terheli meg a pénztárcát.

hama_tolto_wireless.jpg

A Hama 173674-es számú töltője mindössze pár ezer forintba kerül, cserébe a vezeték nélküli töltés kényelmét nyújtja nekünk. A készülék egy apró, 6,5×6,5 cm-es lap (valóban lapról beszélhetünk, hiszen a töltő magassága még az 1 cm-t sem éri el), amelynek mindkét oldalát csúszásmentes gumival szerelték fel: lent azért, hogy a töltő ne csúszkáljon az asztalon, fent pedig azért, hogy a telefon se csúszkáljon a töltőn. A Hamánál nem gondolták túl a dizájnt, egyszerűségével azonban a készülék szerintünk mindenféle környezetbe beleillik. A szett a töltő mellett egy USB kábelt tartalmaz még, amelyet számítógép USB csatlakozójába éppúgy dughatunk, mint egy USB-s töltőfejbe.

A Hama vezeték nélküli töltője mindkét fontos szabványt támogatja, így minden olyan telefont fel lehet vele tölteni, amelyet felkészítettek a vezeték nélküli áramfelvételre. A kütyü 5 volt és 1 amper leadására képes, így gyorstöltésre nem alkalmas, ezért cserébe viszont bőven kárpótol, hogy az asztalon lévő mobilt folyamatosan tölthetjük vele: elég csak arra figyelni, hogy amikor letesszük a készüléket, akkor a töltőn helyezzük el. Egy átlagos telefont kb. 3 óra alatt lehet segítségével 10-ről 90 százalékos állapotra feltölteni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

173674: Hama indukciós mobiltelefon töltő, 1A