Oregon Scientific  WMR89 PRO: az igazi profi

Az Oregon Scientific termékeiről már többször írtunk, most a vállalat egyik legjobb kütyüjére, a WMR89 PRO-ra kerül a sor: szintén egy időjárás-állomásról van szó, amely nagyon profin teszi a dolgát.


os_wmr89_pro.jpg

Hogy nem egy hétköznapi szerkezetről van szó, azt már a dobozban lévő kiegészítők sokasága is jelzi: az óraként működő és persze az adatokat megjelenítő fő egység mellé ugyanis rengeteg kiegészítőt kapunk, még csapadékmérő és szélérzékelő is a szett részét képezi. A WMR89 PRO beüzemelését követően – kis túlzással – nem lesz olyan, az időjárással kapcsolatos adat, amivel ne lennénk tisztában. A készülék az idő mellett a szélsebességet, a szélirányt, a beltéri és a kültéri hőmérsékletet, a páratartalmat, a légnyomást és a csapadék mennyiségét tudja mérni, valamint ezen adatok kombinációja alapján időjárás-előrejelzést, napfelkelte/naplemente időpontokat, harmatpontot, hő-indexet is kapunk. És ez még csak azon adatok tárháza, amelyeket a gyári csomagban lévő érzékelőkkel mérhetünk, hiszen a kütyü akár UV-érzékelővel is felszerelhető.

Információból rengeteg van, mégsem vész el semmi, mert nemcsak a kijelző hatalmas, hanem a rajta megjelenő információk és az adatok típusáj jelző ikonok is nagyok. A háttérvilágításnak hála a kijelző sötétben is jól leolvasható.

A készülék és a vele párosított szenzorok folyamatosan mérik az adatokat, amelyeket a belső memória hét napig tárol – de ennél további is lehet őket gondozni, hiszen a beépített USB csatlakozó segítségével minden információ pillanatok alatt számítógépre másolható. A PC-n futó kliensprogram nemcsak az adatok tárolásában és elemzésében, hanem megosztásában is segít. A szenzorok természetesen vezeték nélkül kommunikálnak a fő egységgel, így elhelyezésük rugalmasan megoldható – az egyetlen feltétel az, hogy ne legyenek 100 méternél messzebb a központi egységtől.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

Oregon Scientific WMR98 PRO