Két egér alapfeladatokra

A Rapoo termékpalettájáról ezúttal két olyan egeret választottunk, amelyek azok számára készültek, akik szeretik a vezeték nélküli megoldásokat, ezt leszámítva azonban beérik az alapmegoldásokkal.

rapoo_hama_b.jpg

A Rapoo 3360 Super Mini optikai érzékelővel és saját, USB portbra illeszthető vevővel rendelkezik. Érzékenysége 1000 DPI, amely a rendkívül precíz és gyors mozgásokat igénylő játékokon kívül mindenre remekül használhatóvá teszi. Az egér elsősorban azoknak készült, akik hordozható számítógép mellé szeretnék használni; egyrészt elég kicsi az egér ahhoz, hogy bárhová magunkkal vihessük, másrészt pedig a vevője „nano” típusú, vagyis alig lóg ki az USB portból, így akkor sem szükséges eltávolítanunk onnan, amikor a laptopot elcsomagoljuk. Az egér elemmel működik, így a töltéssel sem kell bajlódni; elemet cserélni pedig, a hatékony energiagazdálkodásnak hála, évente csak egyszer kell. Szürke, rózsaszín és kék változat is létezik belőle.

 rapoo_hama_2.jpg

A Rapoo 6010B szintén vezeték nélküli megoldás, amely egyrészt dizájnjában különbözik a 3360-astól, másrészt pedig abban, hogy a kommunikációhoz Bluetooth szabványt használ. Ez utóbbi apróságnak tűnik, de nagyon sok előnye van: például az, hogy a notebookok eleve szűkölködnek csatlakozókkal, ha viszont BT-s egeret használunk, akkor a három (vagy rosszabb esetben kettő) USB csatlakozóból nem kell egyet fixen lefoglalni. Emellett a szabványt az összes táblagép támogatja, így az egér nemcsak notebokkal, hanem táblagéppel is remekül használható. A Rapoo 6010B szintén optikai érzékelőt és elemes tápellátást kapott; ez a típus egyetlen elemmel akár kilenc hónapig is tud működni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

155199: Rapoo 3360 Super Mini vezeték nélküli optikai egér (pink)

155200: Rapoo 3360 Super Mini vezeték nélküli optikai egér (kék)

157942: Rapoo 3360 Super Mini vezeték nélküli optikai egér (szürke)

156868: Rapoo 6010B Bluetooth optikai egér (fekete)

156869: Rapoo 6010B Bluetooth optikai egér (fehér)