Rapoo VPRO V720S – egy igazán színes egyéniség

A Rapoo játékosoknak szánt almárkájáról, a VPRO-ról korábban már készítettünk egy bemutató cikket, most a márka egyik legérdekesebb perifériáját, a V720S mechanikus billentyűzetet nézzük meg közelebbről.

rapoo_vpro_720s_1.jpg

A VPRO termékek, mint minden olyan kütyü, amit a játékosok számára készítettek, vezetékes összeköttetést használnak. A gyártó legújabb klaviatúrája, a V720S, egy tisztán mechanikus billentyűzet, amelyet a Rapoo saját fejlesztésű vezérlőchipjével láttak el. E kettő kombinációjaként adódik a játékra használt billentyűzetek egyik legfontosabb tulajdonsága: a klaviatúra mindig pontosan, ghosting nélkül érzékeli a leütéseket. Ez még akkor is igaz, ha egyszerre minden ujjunkkal különböző gombot nyomunk le. A pontos és gyors bevitel további kulcsa az 1000 Hz-es frissítés, az elektronika másodpercenként ennyiszer tud parancsot küldeni a számítógép felé. A gombok leütési útja és nyomáspontja is remekül eltalált, nemcsak játszani, hanem hosszabb szövegeket gépelni is kellemesen lehet a kütyü segítségével. A megbízhatóságra garancia, hogy a gombok a Rapoo szerint akár 60 millió leütést is kibírnak meghibásodás nélkül – ez óvatos becslések szerint akkor is elegendő legalább 10 évre, ha szinte folyamatosan a gépen lógunk.

rapoo_vpro_720s_2.jpg

A gombok programozhatók, egyes billentyűkhöz ráadásul nemcsak funkciót, hanem makrókat is rendelhetünk; ily módon a verekedős játékokban vagy egy focis játékban a trükkös mozdulatsorokat is könnyen beépíthetjük a játékmenetbe. A beállított konfigurációkat a billentyűzethez mellékelt segédprogrammal játékokhoz rendelhetjük, és akár minden címhez eltérő beállításokat használhatunk. A billentyűzet nemcsak a gombok funkciójában igazítható egyéni ízlésünkhöz, hanem a háttérvilágítás is remekül paraméterezhető: minden egyes gombhoz saját RGB LED-es világítás tartozik, és akár gombonként más és más színt állíthatunk be. Így könnyen kijelölhető, hogy az adott játékban melyik gombra vagy gombokra kell figyelni. A háttérvilágítást, ha szeretnénk, különböző effektekkel (pl. pulzáló fény) is feldobhatjuk.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

158324: Rapoo VPRO V720S mechanikus gamer billentyűzet, LED