Mobilhoz csatlakoztatható időjárás-állomások

Az Oregon Scientific időjárás-állomásai között van néhány olyan típus is, amiket nemcsak érzékelőkkel, hanem okostelefonnal is össze lehet kötni. Mutatunk kettőt.

os_218hg.jpg

A RAR213 HG és a BAR 218HG külsőre nagyon hasonlítanak egymásra, fekete készülékházzal, szürke gombokkal és hatalmas kijelzővel rendelkeznek. Nekünk eddig az összes, a blogban bemutatott Oregon Scientific kütyü bejött, de talán ez a két típus a legszebb; modernek, de kompatibilisek mindenféle berendezési stílussal, így bármilyen lakásban el tudjuk őket képzelni. Külső alapján a legfontosabb eltérés a méretben rejlik, a BAR218 HG magassága 18,6 cm, míg a RAR213 HG 13,6 cm-es.

A RAR213 HG kijelzőjén a belső és külső hőmérséklet, a belső és külső páratartalom és a pontos idő látszik. A külső hőmérséklet és páratartalom méréséhez egy extra adapter szükséges, ami vezeték nélkül kommunikál a fő egységgel – és természetesen része a csomagnak. Az Oregon Scientific egy szenzort ad, de további négyet csatlakoztathatunk a RAR213 HG-hez, ha szükséges. A készülék érdekessége az, hogy Bluetooth adapterrel is ellátták, így okostelefonnal (vagy tablettel) is rá lehet kapcsolódni, és a mért értékeket a mobilon is meg lehet nézni. (Android és iOS támogatott.) Ez sokkal kényelmesebbé teszi a használatot, hiszen akár a másik szobából is ellenőrizhetjük, hogy hány fok van. De persze az app arra is jó, hogy visszanézzük vele, hogyan alakult a hőmérséklet az elmúlt napokban, és van pár hasznos extra is benne. A telefonos alkalmazás tud például figyelmeztetni, ha fagypont körüli a hőmérséklet, de a kütyük a pontos időt is lemeccselik egymás között, így az időjárás-állomás órája garantáltan mindig pontos lesz. További fontos, telefonos extra, hogy az időjárás-előrejelzés funkció is a telefon segítségével használható.

os_213hg.jpg

A BAR218 HG még okosabb, kijelzőjén több minden fér el: az időjárás-előrejelzést (hő, köd, fagy, eső, szél) valamint a holdfázist is megmutatja. Ezt a két apróságot leszámítva viszont ugyanazokat a funkciókat kapjuk, mint a RAR213 HG esetében: van okostelefonos kapcsolódási lehetőség, a fő egység akár öt érzékelőt is kezel, és szintén nyomon lehet követni a hőmérséklet és a páratartalom alakulását.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

157652: Oregon Scientific BAR218 HG időjárás-állomás

156325: Oregon Scientific RAR213 HG időjárás-állomás