A jó autós tartó egyszerű, mégis remekül használható

Ha szeretnéd betartani a törvényeket, az autóban nem használhatod kézbe véve az okostelefont. Ez persze sokszor nemcsak veszélyes, hanem kényelmetlen is lenne: mondjuk például akkor, ha nem telefonálni, hanem navigálni szeretnél a mobillal. A megoldás egy autós tartó, aminek még csak nagynak és drágának sem kell lennie.

dsc01008.JPG

A Hama egyik legegyszerűbb, de szinte minden telefonhoz használható tartója, a Flipper 2.0, kitűnő választás minden olyan autóba, amelyben a szellőző rácsát vízszintesre is be lehet állítani. Az apró méretű, tulajdonképpen csak egyetlen karomból álló tartót szimplán csak a rácsra kell rögzíteni.

dsc01007.JPG

Habár a felfogató nem néz ki túl bizalomgerjesztőn (elég pici ugyanis), a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a rajta lévő szilikon stabilan fog egy 160 grammos telefont is: 1000 kilométer során egy milliméternyit sem lazult a tartó, pedig a hazai útviszonyok messze nem mondhatók mindenhol tökéletesnek. A karmokat 360 fokban el lehet fordítani, így a tartó fektetett és állított helyzetben egyaránt bevethető.

dsc01010.JPG

A Flipper 2.0 karmai alapesetben 60 mm szélesek, amit 80 mm-re nyújthatunk ki; ezzel a legtöbb készüléket simán tudja tartani az apróság, függetlenül attól, hogy a mobil tokban van-e vagy sem. A karmok belső felén és a hátsó, támasztó részen is vékony szilikon réteg található, ami egyrészt a csúszásmentes rögzítésért felel, másrészt pedig azért, hogy a megfogott mobil széle még véletlenül se sérüljön meg.

dsc01011.JPG

A Flipper pár ezer forintos ára ellenére alumíniumból készült, így tartósságával biztos, hogy nem lesz gond. A színválaszték sem rossz: a fekete mellett ezüst, arany és pink verzió is létezik. Így már csak azt kell dönteni, hogy a tartó színét a telefonhoz vagy az autó belső teréhez szeretnénk-e igazítani.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

178222: Univerzális autós mobiltartó „Flipper 2.0” alu, fekete

178223: Univerzális autós mobiltartó „Flipper 2.0” alu, szürke

178224: Univerzális autós mobiltartó „Flipper 2.0” alu, rosegold

178240: Univerzális autós mobiltartó „Flipper 2.0” alu, gold