Így turbózd fel a telefonod fényképezőjét

A legtöbb okostelefon ma már bőven vállalható minőségű fotókat készít, a csúcskategóriás gépek pedig simán ki tudják váltani a kompakt gépeket – mindig kéznél vannak, gyorsan és a beállítások piszkálgatása nélkül használhatók, és a velük készített fotók nemcsak arra jók, hogy megnézzük őket a PC-n, hanem akár nyomtatáshoz is. Most mutatunk egy készletet, amivel még többet ki tudsz hozni a mobilod kamerájából.

hama_ob_3.jpg

A telefonos fényképezőgépeknél a szűk keresztmetszet mindig az objektív jelenti: mivel kevés a hely, zoom például jellemzően nincsen. A gyártók a látószöget természetesen úgy lövik be, hogy a kamera általánosságban helyt álljon – vagyis, hogy csoportképhez és tájfotózáshoz egyaránt használni tudjuk. Aki viszont a legtöbbet szeretné kihozni a mobilja fényképezőjéből, annak ajánljuk figyelmébe a Hama ötrészes előtétlencse készletét, amivel a kamera határait jelentősen kitolhatjuk.

hama_ob_2.jpg

A szett két klipet és ötféle előtétlencsét tartalmaz, amelyek együtt (értelemszerűen) ötféle funkciót látnak el:

  • 180 fokos fisheye
  • 0,65× nagyítás (nagylátószög)
  • 2× nagyítás (tele)
  • makró
  • polarizációs szűrő.

Az apró objektíveket rögzítő klipeket természetesen úgy alakították, hogy minden mobillal kompatibilisek legyenek, az objektíveket pedig a rajtuk lévő foglalatba kell becsavarozni – a szettben kettő klip van, hogy ha kettőt objektívre gyakran van szükség, akkor azok között könnyen, egyetlen mozdulattal tudjunk váltani. Hiszen a felhelyezés és a levétel csak egyetlen mozdulat. Az objektívekhez védősapka is jár, így nemcsak a telefont, hanem az objektíveket is nyugodtan zsebre vághatjuk, nem kell félni attól, hogy esetlen karcolódnának. A Hama szettje mindezeken felül egy kisméretű táskát is tartalmaz, így egy hosszabb utazásra a teljes szettet kényelmesen magunkkal vihetjük.

hama_ob_1.jpg

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

44339: Objektív szett 5in1, univerzális